Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevremeni izbori

Dan poslije izbora u Vukovaru: Sve karte i dalje otvorene

izbori u Vukovaru
Davor Javorovic/PIXSELL
16.06.2014.
u 16:40

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatom ne skriva niti Ivan Penava kojemu je nedostajalo nekoliko stotina glasova kako bi ostvario pobjedu već u prvom krugu.

Stranke okupljene u koaliciju oko vukovarskog HDZ-a još jednom su danas istaknuli zadovoljstvo sa ostvarenim rezultatima na prijevremenim lokalnim izborima u Vukovaru za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

- Velika izlaznost i naši postignuti rezultati jasno govore da Vukovarci traže promjene i to su jasno i rekli. Očekujemo odgovornost svih političkih stranaka prema Vukovaru i postignutim izbornim rezultatima, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna. Podsjetio je da je Ivan Penava, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara, osvojio 1500 glasova više od Željka Saboa sa kojim će za dva tjedna u drugi krug. Predsjednik vukovarskog HSP AS i kandidat za dogradonačelnika Marijan Pavliček, stranke koja je također dio koalicije okupljene oko HDZ-a, rekao je da su na izborima postignuli izuzetne rezultate te da je siguran i u pobjedu za gradonačelnika u drugom krugu.

– Pozivam građane da dobro razmisle kome daju svoju potporu. Sa jedne strane imaju ljude koji imaju program, potporu u proračunu kako bi gospodarski pokrenuli Vukovar. Sa druge strane imaju osobu koja je pod kaznenom prijavom, rekao je Pavliček dodajući kako je SDP najveći gubitnik izbora s obzirom da su sa osam vijećnika sa prošlih izbora pali na 4 jučer.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatom ne skriva niti Ivan Penava kojemu je nedostajalo nekoliko stotina glasova kako bi ostvario pobjedu već u prvom krugu.

– Rezultati pokazuju da Vukovarci ne žele da njihov grad bude grad slučaj i da bude talac jednog čovjeka upletenoga u razne afere. Vjerujem da su građani prepoznali plan i program koji imamo i da su vidjeli početak jednoga novoga Vukovara kao i da su odbacili prazna obećanja u proteklih pet godina i bajke o milijardi eura ulaganja. Želim da umjesto beznađa i grada slučaja zajedno radimo na gradu prosperiteta i do mjesta kojega Vukovar zaslužuje, rekao je Penava.

U isto vrijeme predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak ne krije da nije zadovoljan rezultatima izbora ponavljajući da je na krajnji ishod utjecalo niz faktora poput situacije na državnoj razini, dvojezičnost, homogenizacija više stranaka…

Komentirajući rezultate izbora Željka Sabo rekao je da i on i Penava 29. lipnja kreću od nule te da vjeruje da može nadoknaditi razliku u glasovima iz prvoga kruga i još jednom pobijediti. Smatra i da su nedjeljni izbori pokazali kako sa jedne strane u Vukovaru postoji disciplinirano biračko tijelo dok je sa druge strane prisutna jedna komocija gdje se mislilo i da on, radi svega učinjenoga, može pobijediti i u prvom krugu. Istakao je i da je za sada propao projekt rušenja Željka Saboa te da radi prljave kampanje, koja je vođena protiv njega, nije čestitao HDZ-u i Penavi.

Oči su uperene prema HDSSB-u koji je po prvi put imaju člana Gradskoga vijeća. Predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelinić najavila je da će se ova stranka zalagati prije svega za projekte i interese grada te da nikome neće biti privjesak. Rekla je i kako Savez za Hrvatsku, čiji je dio i HDSSB, još nije donio odluku koga od kandidata za gradonačelnika će podržati u drugom krugu.

>> Najveći napredak ostvario SDSS, izbore obilježila velika izlaznost

Komentara 9

ME
medjimurje
16:57 16.06.2014.

Sabo , pa zar taj nije u zatvoru ? Nevjerojatno da takovom lopovu neko moze dat glas !

DU
Dudek
16:51 16.06.2014.

Zar nije sramotno? Za kandidata prevaranta Sabu taj koi je toliko ptkupljiv da vam bude gradonačelnik. Stvarno vam treba uvesti diktaturu.

Avatar navijač
navijač
16:56 16.06.2014.

Goran Bošnjak nije čestitao HDZ-u i Penavi zbog svoje prljavštine i zloće a ne njihove. Neka se malo prisjeti tko je sve i kojim pravom glasovao na ovim i prošlim izborima.Upravo ti "padobranci" iz Srbije i jesu donijeli pobjedu SabiSabi pa tako i njemu prošli puta , ali ne i sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije