Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijest

Dan pogibije Zrinskog i Frankopana postat će spomendan

'28.02.2011., Cakovec- Cakovecki centar spreman za fasnicko slavlje. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
13.04.2011.
u 15:16

- Pogibija velikana zbog borbe za hrvatski jezik, tradiciju i kulturu te hrvatstvo i pravicu hrvatskog ne smije pokriti zaborav - ističu u Zrinskoj gardi

ČAKOVEC - Prijedlog Zrinske garde Čakovec da se 30. travnja proglasi spomendanom na Zrinske i Frankopane ušao je u proceduru donošenja u Hrvatskom saboru zahvaljujući potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu. Saborski Odbor za zakonodavstvo jednoglasno je prihvatio inicijativu Zrinske garde upućenu početkom godine.

- Nadamo se da će dopune Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj biti donesene već na sadašnjem zasjedanju, uoči ovogodišnjeg 30. travnja, kad se obilježava 340. obljetnica mučeničke smrti hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, koji su već stoljećima simboli žrtve za slobodu i pravdu hrvatskog naroda i hrvatske domovine - ističu u Zrinskoj gardi.

Pisanu potporu na poziv Zrinske garde toj su inicijativi već dali Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Matica hrvatska, Družba Braća Hrvatskoga Zmaja, varaždinski biskup Josip Mrzljak i mjesta vezana uza Zrinske i Frankopane, od Čakovca, Vrbovca i Bakra do Hrvatske Kostajnice, Senja...
 
- Pogibija velikana zbog borbe za hrvatski jezik, tradiciju i kulturu te hrvatstvo i pravicu ne smije pokriti zaborav - ističu u Zrinskoj gardi.

Ključne riječi

Komentara 2

JB
josip broz
15:57 13.04.2011.

ajde nek se netko sjetio. a ne samo kojekakvi holokausti

OB
-obrisani-
20:36 13.04.2011.

Boli me ku.ac i za Zrinskog,a i za Frankopana. Ionako su bili samo sluge Beča i Pešte. Ko ih j.be

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije