Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVALO SE I U DRUGIM GRADOVIMA

Dan pobjede obilježen i u Vukovaru: Manifestacija ponovno bez predstavnika Srba

proslava knin
Foto: Branimir Bradarić
1/20
05.08.2016.
u 14:43

Još jedno nepojavljivanje niti vijećnika iz stranaka s srpskim predznakom prokomentirao je i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić rekavši kako žalosti ta činjenica.

I ovu godinu Grad Vukovar se prigodnim programom uključio u obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  

- Na ovaj način Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja treba da se obilježava u cijeloj Hrvatskoj. Ne trebamo se stidjeti jer mi smo pobijedili i živimo u svojoj domovini. Trebamo držati do dostojanstva svih koji su poginuli ili nestali. Ne smijemo dozvoliti da se njihova žrtva zaboravi, rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara Franjo Šoljić nakon polaganja vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju.

U ime Ministarstva branitelja vijenac je položio pomoćnik ministra Stjepan Sučić koji je rekao kako su Vukovar i Knin simboli Domovinskoga rata i Hrvatske.

-Vukovar je simbol obrane,a Knin pobjede, istakao je Sučić dodajući kako se na ovaj način prisjećamo i poginulih i nestalih branitelja koji nisu doživjeli Dan pobjede i slobodnu Hrvatsku.

Vukovarski program započeo je u 6.15 sati kada je na Memorijalnom groblju pušteno tisuću golubova na let do Knina. Program je nastavljen budnicom kroz središte grada, polaganjem vijenaca, a onda i puštanjem autohtone sorte vukovarskih golubova, Vukovarske bijele golubice. Odmah za njom pušteno je 211 golubova u znak sjećanja na 211 poginulih branitelja u akciji Oluja. Otkrivena je drvena skulptura Isusa koja se nalazi na ulazu u Park šumu Adica. Skulptura je visoka 7 metara i napravljena je od ranjenog debla stoljetnog slavonskog hrasta. Građani su imali prilike i razgledati opremu i vozila Hrvatske vojke, policije i vatrogasaca.

I ove godine u proslavu Dana pobjede nisu se uključili pripadnici srpske nacionalne manjine.

-Oni su građani Republike Hrvatske i bilo bi primjereno od njih, ako participiraju u svemu, da participiraju i u vrijednostima temeljem kojih stvorena hrvatska država, rekao je Sučić.

Još jedno nepojavljivanje niti vijećnika iz stranaka s srpskim predznakom prokomentirao je i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić rekavši kako žalosti ta činjenica.

-Nikako da dođu na ovo sveto mjesto. Nisu došli danas ali ne dolaze niti ni drugim prilikama. Ako ne poštuju državne blagdane ne poštuju niti državu u kojoj žive. Nadam se kako će se to promijeniti i da će doći vrijeme kada će prihvatiti činjenicu da žive u slobodnoj Hrvatskoj koja je i njihova država i da će biti ovdje s nama, rekao je Gavrić.

>> Amerikancima je danas žao što nam nisu dopustili ulazak u Banju Luku. Mi vojnici bili smo bijesni kad smo se morali povući

Komentara 1

RO
Rocky15
16:36 05.08.2016.

nema srbima opomene bez još jedne oluje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije