Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao u staroj Grčkoj

Dan otvorenih vrata Katoličke klasične gimnazije u Požegi

klasična gimnazija (1)
Foto: VL
1/5
27.04.2012.
u 16:19

Posjetitelji učili pisati alfabet, trgovali na antičkoj tržnici, prolazili kroz labirint...

Kako se u staroj Grčkoj živjelo, zabavljalo, trgovalo, spletkarilo, učilo i umiralo kroz zanimljive cjelodnevne radionice pokazali su danas učenici Katoličke klasične gimnazije u Požegi na Danu otvorenih vrata. Učenici škole koju polazi već peta generacija pod vodstvom prof. Marijane Čorluke pokazali su kroz zanimljivu dramsku predstavu kako je desetogodišnji rat između Troje i Sparte zapravo započeo zbog neumjernog šopingiranja lijepe Helene, a u priču su se umiješali i neki suvremeni likovi poput Keruma. Kako se hrva grčko-rimskim stilom mogli su vidjeti, ali i isprobati posjetitelji, uglavnom učenici osnovnih škola. Školski sportski klub pod vodstvom prof. Maria Raguža pripremili su i nogotenis te povlačenje užetom.

U grčkoj radionici mogao se učiti pisati alfabet, ali se okušati i u milijunašu iz poznavanja vjeronauka, kupovati na grčkoj tržnici nakit, ukrasne predmete, proći kroz labirint života ili doživjeti survivor na način afričkog istraživača Požežanina Dragutina Lermana. -Bilo mi je super zanimljivo. Sada mi je bliže i ono što sam učio iz povijesti. Posebno mi se svidjela predstava i različiti kvizovi – istaknuo je Matej Pavlović, učenik sedmog razreda koji razmišlja o upisu klasičnog gimnazijskog programa.

Robert Mokri, ravnatelj škole ističe da im je osim obrazovnog jako važan i odgojni dio koji se manifestira i kroz pružanje pomoći učenika jednih drugima, ali i kroz različite humanitarne akcije koje organiziraju kako bi mogli potrebitima. Najavio je da škola koja je opremljena najsuvremenijom opremom od jeseni pored klasičnog programa uvodi i opći gimanzijski te mijenja naziv u Katoličku gimnaziju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije