Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.03.2015. u 14:00

Teoretski, izbori mogu biti održani tek za deset mjeseci. Po svemu ovome, čini se deset mjeseci prekasno

Bio je ovo jedan od onih dana kada je možda bolje bilo ne gledati TV. Ispao je to dan opće hrvatske katastrofe. HTV je otkrila da je priča oko preživljavanja i opstanka Imunološkog zavoda bila bespotrebna. Hrvatska je prije dvije godine ostala bez vlastite proizvodnje krvnih i bakterioloških pripravaka, odnosno bez vlastite proizvodnje cjepiva, odlukom Agencije za lijekove koju je dvije godine poslije poništila druga državna institucija, Ministarstvo zdravstva.

Sada sve ukazuje na to da je bila riječ o pokušaju uništavanja Imunološkog zavoda, a što je i pitanje nacionalne sigurnosti, kako bi se uvozili pripravci po dvostruko skupljoj cijeni.

Druga vijest koja pojačava tezu o raspadu države jest otkriće u Saboru RH da je RH jedina članica EU koja je odustala od sudjelovanja na ovogodišnjem EXPO-u u Milanu. Premda je ministrica Vesna Pusić pokušala pojasniti da smo novce potrošili na saniranje poplava u Gunji, pa nismo skupili 9 milijuna kuna za EXPO, brzo je postalo jasno da se Vladi jednostavno nije dalo baviti EXPO-om, pa su poplave samo alibi, što dokazuju primjeri Srbije ili Slovenije, koje su našle novac.

Treća vijest koja je zakucala čavao na tezu o sveopćem kolapsu države jest ona o ostavci ministrice kulture Andree Zlatar Violić.

"Ostavka je častan čin", uzalud je govorila Aleksandra Kolarić, pledirajući na to da je ministrica trebala biti smijenjena. No, aktualna Vlada nije smogla snage čak ni za takav potez. Teoretski, izbori mogu biti održani tek za deset mjeseci. Po svemu ovome, čini se deset mjeseci prekasno.

PLUS: Dobrodošao povratak Seoske gozbe na HTV1, simpatična razbibriga koja pokazuje manje poznatu, ruralnu Hrvatsku, a pod motom "Upoznaj Hrvatsku i hrvatske žene da bi ih više volio"

MINUS: "Otvoreno" HTV 1, oko kažnjavanja poricanja karaktera Domovinskog rata. Kažu u SAD-u ne kažnjavaju spaljivanje nacionalne zastave. I to je usporedba? Togonal je malo razvodnio temu.

Komentara 14

KO
Komacero
14:38 26.03.2015.

dali ce neko zavrsit na robiji zbog imunoloskog ili to ciljano ,planska i temeljita sabotaza hrvatske drzave i imovine u reziji vladajucih.vjerovatno se nikad nece saznat ko se krije iza toga pa makar i zena od naseg primjera tamo radila ko doktorica i rezala kriske kruha na tanko kako bi pravednik smrsavio dok mu se bankovni racun napuho

MA
mar86
14:57 26.03.2015.

Ljudi moji, ova vlada je čisto i iskonsko zlo! Sve će nas raskućiti!

Avatar deziderij
deziderij
09:34 27.03.2015.

Prodavači magle i mrzitelji svega hrvatskog domaćoj sitnozuboj javnosti prodaju muda pod bubrege. Uništavaju sva preostala dobra kojima ova jad zemlja raspolaže. Kada i da li ćemo se ikada pobuniti i probuditi iz ovog glupog ludila u koje smo zapalili ? Imamo li uopće takve i tolike mase koja bi to (u)vidjela ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije