Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatice posljednje

Damjanić: I najslabije na turniru za klasu su bolje od Hrvatske

'06.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica zenskih reprezentacija Njemacke i Hrvatske. Josipa Supraha, Carmen Gelse Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
06.09.2011.
u 18:35

- Trebat će nam najmanje od dvije do tri godine ozbiljna rada da dođemo na njihovu razinu - ističe hrvatski izbornik.

Hrvatske su vaterpolistice svoj nastup na Europskom prvenstvu u Zagrebu očekivano završile na posljednjem mjestu.

U utakmici za sedmo mjesto s Njemicama doživjele su ipak malo blaži poraz sa 7:23. Mogle su proći i bolje da u posljednjim minutama nisu ostale bez snage i primile nekoliko lakih pogodaka, što im se dotad na ovoj utakmici uglavnom nije događalo.

– Iako su bile naše najslabije suparnice, Njemice su ipak za klasu bolje od nas. Trebat će nam od dvije do tri godine ozbiljna rada da dostignemo njihovu razinu. Nama, znači, tek počinje ozbiljan rad. Koliko budemo uložili, toliko ćemo i dobiti – kazao je izbornik Milorad Damjanić.

Djevojke su doista dale sve od sebe, stisnule su zube, iako je bilo poprilično hladno, i ništa im se ne može zamjeriti.

– Sad imamo iskustvo više, znamo kako igraju reprezentacije iz europskog vrha, i cilj nam je približiti im se. Hoćemo li uspjeti ne ovisi samo o nama. Da se nas pita, mi bismo rado trenirale dva puta na dan. U ženski će vaterpolo trebati više ulagati – kazala je naša najbolja igračica Anamarija Reić-Kranjac.

Naše igračice sad očekuju kvalifikacije za sljedeće Europsko prvenstvo u Nizozemskoj 2012. godine. Ždrijeb će biti u Zagrebu.

– Pokušat ćemo se kvalificirati, iako neće biti lako. Mi smo na B prvenstvu bili šesti, znači 14. u Europi, a sada smo osmi, ali ne svojom zaslugom. Realno smo između 10. i 12. mjesta u Europi. Ako budemo radili na pravi način, moći ćemo napredovati – ocijenio je Damjanić.

Rezultati četvrtfinala: Rusija - Mađarska 12:9, Italija - Španjolska 10:9. Parovi polufinala (srijeda): Rusija - Nizozemska, Italija - Grčka. (af)

Komentara 8

VE
Velikogoričan56
20:44 06.09.2010.

Ima, ima, ali i ona nasa sa slike od prosli put nema nista losije. Nek samo treniraju, i ja cu otici na utakmicu koji put, ima se sto vidjeti

BR
BrankoH
20:53 06.09.2010.

Naravno da nismo navikli na događaje i iznenađenja na ženskim vaterpolo utakmicama, ali žalosno za VL ako se svako izvješće bazira ispalim ženskim grudima.

TH
ThePunisher
20:17 06.09.2010.

Ova Nijemica ima dobre cice. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije