Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Damir Škaro proglašen krivim zbog silovanja, dobio 2,5 godine zatvora

Zagreb: Predsjednica na obilježavanju 40. obljetnice djelovanja Autokluba Siget
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
29.03.2023.
u 14:20

Škaro je bivši čelnik AK Siget, bivši saborski zastupnik HDZ-a te osvajač boksačke olimpijske medalje

Damir Škaro na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno je proglašen krivim zbog silovanja i seksualnog uznemiravanje svoje tajnice. Suđenje mu je počelo u rujnu 2020., kada je zanijekao krivnju. Tužiteljstvo je tada tražilo da se sa suđenja isključi javnost, s čime se obrana složila, a sud je tome zahtjevu udovoljio. Škaro je dobio jedinstvenu kaznu od 2,5 godine zatvora, a nije se pojavio na izricanju presude. Također, mora platiti sudske troškove i troškove vještačenja.

Škaro je bivši čelnik AK Siget, bivši saborski zastupnik HDZ-a te osvajač boksačke olimpijske medalje. Prema optužnici silovanje je počinio u kolovozu 2019. Optužnica je potvrđena u lipnju 2020. iz drugog pokušaja, jer je prethodno Škarina obrana tražila izdvajanje nekih dokaza za koje su oni tvrdili da su nezakoniti, što je sud odbio. Tijekom suđenja saslušan je niz svjedoka i vještaka. Škaro je od početka nijekao krivnju.

- Nisam počinio to za što me se tereti. Toj sam ženi samo pomagao jer je samohrana majka. Tog dana, 10. kolovoza 2019., dok smo radili u uredu, ona me tražila veću plaću. Rekao sam joj da joj ne mogu dati stimulaciju kao najboljoj djelatnici, zbog čega je bila revoltirana – branio se Škaro.

Ženi koju je Škaro seksualno zlostavljao nakon toga je dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres, zbog čega joj je pripisana terapija te je od tada na bolovanju. Ona je opisala kako ju je Škaro seksualno napastovao, a kazala je i kako je o onom što joj se dogodila ispričala i tajniku kluba. Nakon što je žrtva javno progovorila o tome što joj se dogodilo, Škaro je uhićen te je do listopada 2019. bio u Remetincu iz kojeg je pušten kada su ispitani svi svjedoci. Odmah po uhićenju dao je ostavku na mjesto čelnog čovjeka AK Siget.

Zagreb: Predsjednica na obilježavanju 40. obljetnice djelovanja Autokluba Siget
1/6

Komentara 11

Avatar Behemot
Behemot
15:15 29.03.2023.

Čovjek AKS pretvorio u svoj harem.

BP
Besposlen pop
15:16 29.03.2023.

Osuđuju samo istaknute Hrvate i domoljube 😂😂 Nedavno Mamić, sad Škoro

IV
IvanHB1
19:33 29.03.2023.

Malo je dobio s obzirom kakav je siledžija nad slabijim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije