Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

Damir Maduna kandidat SDP-a za gradonačelnika Vukovara

24.02.2021.
u 14:58

Predstavljanje je simbolično održano na rođendana osnivača SDP-a Ivice Račana

Vukovar bez podjela" biti će slogan SDP-a na predstojećim lokalnim izborima na kojima će Damir Maduna, umirovljeni hrvatski branitelj i neovisni kandidat, biti kandidat SDP-a za gradonačelnika Vukovara. Povjerenica SDP-a za Vukovar i članica Predsjedništva stranke Biljana Gaća biti će kandidatkinja za njegovu zamjenicu.

- Pozivam sve da malo pritvorimo vrata prošlosti i širom otvorimo vrata budućnosti. Na kandidaturu me je motiviralo stanje u gospodarstvu, veliki odliv mladih te posljedično loša demografska slika i ne tako dobri međunacionalni odnosi. Pozivam i moje suborce da me podrže jer se nitko od nas nije borio za ovakav grad i da pokažemo da još ima baruta, volje i želje u nama da našoj djeci i pokoljenima ostavimo kvalitetniji grad, rekao je Maduna na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena njegova kandidatura.

Govorio je i o lošem stanju u gospodarstvu, namještenim natječajima, odvijenim vrtićima i školama… Podsjetio je kako su temelj vukovarskog gospodarstva nekada biti Borovo, VUPIK i Vuteks, a da su te tvrtke danas ili na „respiratoru“ i jedva preživljavaju, ili se ne zna tko im je vlasnik ili su pak prodane pod čudnim okolnostima. Ukazao je i na lošu atmosferu napominjući kako investitoru u širom krugu zaobilaze Vukovar tako da se zapošljavanja događaju u javnoj i gradskoj upravi ali i da tu sve ide preko veze.

Najavio je i kako će njegov prvi korak biti uklanjanje barijera među djecom u vrtićima s ciljem da im se omogući da se upoznaju i druže. Podsjetio je i kako je do sada bio član HDSSB, a potom i Živog zida čiji je bio vijećnik u Gradskom vijeću.

- Osobno ja nikada nisam mijenjao svoje stavove, ali su stranke i za 180 stupnjeva mijenjale svoj kurs. HDSSB sam napustio kada su se pojavile crne uniforme i Pavelićeva rakija, Živi zid su koštali izbori i događanja u vrhu stranke, rekao je Maduna.

U međuvremenu bio je i član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara rekavši kako je i njega napustio kada je vidio da za potrebe lokalnih izbora kontrolu preuzima HDZ. Predstavljanju Madune za kao kandidata za gradonačelnika nazočio je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je rekao kako popularnost i potencijalno bolji izborni rezultat ne mogu biti ispred poštenja.

- Moj odgovor na to je ne i to ne smije biti dilema. U izbornoj kampanji želimo stvoriti novu sliku Hrvatske i Vukovara, sliku koja je uključiva te slobodna od prošlosti i korupcije. Imamo danas gradonačelnika koji kupuje zemlju po cijeni znatno nižoj nego tržišna jer je raspolagao povlaštenim informacijama, kao i protukandidata koji je sklonjen iz državne agencije jer se vrše istrage, rekao je Grbin.

Medijima se obratila i Biljana Gaća koja je rekla kako Vukovar ne može biti talac prošlosti nego se mora otvarati razvoju.

-S odabirom nezavisnoga kandidata SDP je pokazao da nije nikakva sekta niti ga čini jedan čovjek, nego da želi okupiti i nezavisne ljude, rekla je Gaća.

Još jednom je demantirala tvrdnje sada već bivšeg člana SDP-a Željka Sabe kako je nakon njegovog izbacivanja iz stranke veliki broj članova se isčlanio nezadovoljan odlukama vrh stranke.

- Do sada smo zaprimili smo 4 istupnice. Imamo i neke gdje provjeravamo autentičnost potpisa. Kada se već govori o tome interesantno je i kako Goran Bošnjak, inače desna ruka Željka Sabe, se nije isčlanio i još je član SDP-a. Toliko o tome, istaknula je Gaća.  

Inače, predstavljanje je simbolično održano na rođendana osnivača SDP-a Ivice Račana


 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
16:12 24.02.2021.

Dotičnik prvo bje član HDSSB, a potom i Živog zida. A sad SDP. I nije se promijenio . Nego oni.

MA
MarasG
15:13 24.02.2021.

Vukovar nije niti sodolovci,niti negoslavci,savulja...Vukovar bio i ostaje Hrvatski .

BL
bluescreen
17:21 24.02.2021.

Hahahaha... Dr. Jekil and mr Hyde...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije