Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE

Damir Krstičević stigao u službeni posjet Afganistanu

krstičević u afganistanu
MORH
13.12.2016.
u 11:29

Ministar Krstičević i general Šundov sa suradnicima narednih dana nastavit će boravak u Afganistanu posjetom svim sastavnicama 5. Hrvatskog kontingenta misije Odlučna potpora.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević doputovao je u službeni posjet Islamskoj Republici Afganistan na čelu izaslanstva u kojem su načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije Daniel Markić te pomoćnik ministra Nikola Brzica, javlja MORH.

Ministra Krstičevića i izaslanstvo dočekao je u Kabulu brigadir Dražen Sebastijan, zapovjednik 5. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u misiji Odlučna potpora (Resolute Support).

Prvog dana posjeta ministar obrane Damir Krstičević susreo se u zapovjedništvu misije s pripadnicima 5. HRVCON-a raspoređenim na zapovjedne dužnosti, koji su ga upoznali sa svojim zadaćama u okviru misije. Ministar Krstičević je u obraćanju pripadnicima kontingenta istaknuo kako je 2017. godina hrvatskog vojnika, dočasnika i časnika i da će napori Ministarstva obrane biti usmjereni na podizanje kvalitete života i rada pripadnika Oružanih snaga RH.

Zadaće koje obavljaju hrvatski časnici u stožeru misije složene su i odgovorne, no o njihovom kvalitetnom radu govorio je i zamjenik zapovjednika misije Odlučna potpora general pukovnik Sandy Storrie, s kojim se ministar Krstičević zajedno s izaslanstvom susreo po dolasku u Kabul.

U nastavku službenog posjeta potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sastao se i s ministrom obrane Afganistana Abdulahom Khanom Habbibijem. Dvojica ministara razmijenila razgovarala su o značaju doprinosa kojega međunarodna zajednica daje u pogledu izgradnje afganistanskih institucija i izgradnji stabilnosti i sigurnosti u toj zemlji. Ministar Habbibi zahvalio je hrvatskom kolegi na vidljivom doprinosu pripadnika Oružanih snaga RH u postizanju ovih ciljeva.

„Ponosan sam na riječi pohvale za pripadnike Hrvatskog kontingenta koje sam čuo i od afganistanskog kolege, ali i dužnosnika misije Odlučna potpora. S ponosom mogu reći kako su hrvatski vojnici odavno postali brand, a Hrvatska od primateljice mirovnih snaga i humanitarne pomoći postala vjerodostojna i pouzdana pružateljica razvojne suradnje, čime značajno doprinosi globalnoj sigurnosti i stabilnosti. Smatram da oružane snage moraju sudjelovati u ovakvim operacijama i misijama, jer to podiže razinu sposobnosti“, rekao je ministar Krstičević nakon susreta, naglasivši kako je strateški usmjerena razvojna suradnja Afganistana i Hrvatske u pravilu prvi korak u jačanju političkih i gospodarskih odnosa.

„Na sastanku smo razgovarali o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu i doprinosu kojega saveznici i koalicijske snage ulažu u izgradnju institucija ove zemlje, kako bi se osigurala stabilnost Afganistana. Drago mi je da pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske tim naporima daju značajan doprinos“, rekao je nakon sastanka načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov.

Ministar Krstičević i general Šundov sa suradnicima narednih dana nastavit će boravak u Afganistanu posjetom svim sastavnicama 5. Hrvatskog kontingenta misije Odlučna potpora.

Komentara 1

BO
bobma
11:46 13.12.2016.

Nego, VL, gdje vam je taj 'tajni dokument NATO-a' najavljen na naslovnici? Toliko je tajan da ga držite samo u tiskanom izdanju ili još nije stigao iz Beograda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije