Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO U MEĐUGORJE

Krstičević nije imao problema s ulaskom u BiH: 'Kao što sam i očekivao. Najnormalnije!'

Damir Krstičević
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
16.11.2016.
u 09:30

Krstičević je rekao kako je donošenje proračuna bio jedini razlog zašto prošlog tjedna nije došao u Sarajevo

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević izjavio je danas u Međugorju da nije imao nikakvih problema s ulaskom u BiH nakon što je dio srbijanskih medija objavio da bi ovaj bivši zapovjednik IV. Gardijske brigade HV-a mogao biti uhićen zbog navodnih ratnih zločina počinjenih na području zapadne Bosne tijekom 1995. godine.  

Na novinarski upit je li bilo problema u prelasku granice, ministar Krstičević kratko je rekao:  – Kao što sam i očekivao. Najnormalnije!

Ministra Krstičevića u Međugorju je dočekala njegova bosanskohercegovačka kolegica Marina Pendeš s izaslanstvom, a u kratkom uvodnom razgovoru koji je bio otvoren za medije, Krstičević je rekao kako je donošenje proračuna bio jedini razlog zašto prošlog tjedna nije došao u Sarajevo.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje izjavio je u petak da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske od 1996. do 2000. podnijelo kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, no nije precizirao je li među njima i Krstičević.

Beogradske Večernje novosti ranije su objavile da su u toj skupini visokih hrvatskih časnika Ante Gotovina i Krstičević, bivši zapovjednik 4. brigade Hrvatske vojske koja je vodila oslobodilačke operacije u zapadnoj Bosni.

Kako je najavljeno iz Ministarstva obrane, Krstičević će u Međugorju s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš razgovarati o bilateralnoj suradnji dviju zemalja, školovanju hrvatskih i vojnika iz BiH na školama i tečajevima u Hrvatskoj te o aktualnoj političkoj situaciji i euroatlantskom putu BiH.

Najavljen je posjet župnom uredu i marijanskom svetištu u Međugorju, priopćilo je Ministarstvo obrane.

>> Specijalni rat: Optužnice za Gotovinu 'dižu' već deset godina

Komentara 6

DA
Dac
09:59 16.11.2016.

čekaj malo, da vidimo što će biti s izlaskom. Što im je to trebalo? Treba koristiti zemljopisni položaj pa tiskati Srbiju i Bosnu na isti način optužnicama pa da vidimo poslije par godina što će se dogoditi. Oni bi u u Europu mogli samo avionom.Brzo bi im prisjelo.

Avatar links
links
09:44 16.11.2016.

hoće li imati problema u hr. zbog munjevito nagomilanog bogatstva ili je to ok?

OK
okus
13:24 16.11.2016.

Hocete li i bez problema izaci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije