Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gladonačelnik buzeta

Damir Kajin: Istrani očekuju novi izlazak na birališta, Miletić nema šanse

Pula: Konferencija za medije Demokrata, Hrvaski laburista i Liste za Rijeku
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
04.06.2021.
u 22:09

SDP je zatražio uvide u pojedina gradska i općinska izborna povjerenstva odakle su dobili brojne dojave o nepravilnostima

Novi gradonačelnik Buzeta Damir Kajin izrazio je u petak uvjerenost da građani Istre očekuju novi izlazak na birališta jer se, kaže, osjećaju prevarenima na proteklim izborima za župana, na kojima je u drugom krugu IDS-ov Boris Miletić tijesno pobijedio SDP-ova Danijela Ferića.

"Boris Miletić nema nikakve šanse ako dođe do ponavljanja izbora na bilo kojem izbornom mjestu u Istarskoj županiji. Vidjet ćemo što će odlučiti Državno-izborno povjerenstvo (DIP). Vjerojatno SDP ima puno veće šanse na Ustavnom sudu", izjavio je Kajin (nezavisni s potporom SDP-a)  u središnjem Dnevniku HRT-a.

Po izvješću Državnog izbornog povjerenstva (DIP) razlika između IDS-ova Borisa Miletića i njegova protukandidata, SDP-ova Danijela Ferića, iznosi 54 glasa u Miletićevu korist. 

Kajin je pak ustvrdio da se do "dana današnjega ta razlika svela na 13 glasova".

SDP je zatražio uvide u pojedina gradska i općinska izborna povjerenstva odakle su dobili brojne dojave o nepravilnostima tijekom prebrojavanja glasova u drugom krugu lokalnih izbora, 30. lipnja.

"Zanimljivo da u zemlji gdje mnogi kradu baš sve čega se dočepaju, samo kada se dijeli ponajveći plijen, a to je izborni, da nema prijevara. Ja sam duboko uvjeren da je došlo do prijevare birača i da građani Istre očekuju novi izlazak na biralište", poručio je Kajin.

 

VIDEO Tomašević pomogao ženi koja se onesvijestila: “Prišao je da joj pomogne, a prvo je došao sanitetski prijevoz”

Komentara 3

Avatar Belski
Belski
09:25 05.06.2021.

Ako Miletić izgubi i mesto župana bit će to potres barem 7° po Mercalliju za Istru.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
22:26 04.06.2021.

Legendo

DU
Deleted user
22:34 04.06.2021.

Damire bio si uvijek moja simpa i kad si bio u Saboru isto.Sad se je situacija promjenila to sto si ti pobjedio,budi pametan i muci.Nemoj dirati Strsena bude te upiko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije