Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političke tenzije

Damir Kajin: Državna koalicija između IDS-a i SDP-a Neće puknuti

'19.10.2011., Pula - Aktualna politicka situacija bila je tema danasnje konferencije za novinare koju je u sjedistu IDS-a odrzao saborski zastupnik Damir Kajin.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Duško Marušić/PIXSELL
10.11.2012.
u 19:15

Ivan Jakovčić ne odgovara na pozive i poruke, a Damir Kajin kaže da šef SDP-a Zoran Milanović svojim potezima stabilizira Istru, a ne destabilizira, kako tvrdi Jakovčić

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a razvlastilo vodstva stranke u Istri i Puli, službeno zbog političke pasivnosti, a neslužbeno zbog popuštanja koalicijskom partneru IDS-u, i izjave Ivana Jakovčića, šefa IDS-a, da šef SDP-a Zoran Milanović destabilizira Istru, nacionalna koalicija tih dviju stranaka nije u pitanju. Kazao je to tajnik SDP-a Igor Dragovan, dok slično razmišlja i IDS-ov buntovnik Damir Kajin. Stav Ivana Jakovčića ne znamo jer dva dana ne odgovara na pozive i poruke. Kajin drži da se IDS-u ne isplati izlaziti iz koalicije jer je Milanović u Istru \"pustio\" 400 milijuna kuna za vode i ceste, a što će se realizirati do lokalnih izbora.

– Ne mogu zamisliti da bi IDS povukao ljude, previše ih je u strukturama izvršne vlasti, ulog je velik i mnogi bi promijenili stranačku iskaznicu. Od ulaganja u Istru najviše koristi može imati IDS, no sada će od toga profitirati SDP – kazao je Kajin koji, tvrdi, Milanoviću neće okrenuti leđa bez obzira na Jakovčićevu odluku o sudbini IDS-a u vladajućoj koaliciji.

Šef SDP-a, drži Kajin, povrijeđen je Jakovčićevim sjedenjem na dva stolca, od prijašnjeg koketiranja s bivšim premijerom Ivom Sanaderom do ugošćavanja Jadranke Kosor na Brijunima samo nekoliko dana nakon potpisivanja predizborne koalicije, te je raspuštanjem vodstva poslao snažnu poruku i svojim esdepeovcima i IDS-u, drži Kajin.

– Milanović svojim potezima stabilizira Istru, a ne destabilizira, kako tvrdi Jakovčić – kaže Kajin. Podsjetimo, vrh SDP-a želio je imati Peđu Grbina (SDP) kao kandidata SDP-a i IDS-a za gradonačelnika Pule, a SDP bi tada podržao IDS-ova kandidata za župana.

No lokalno vodstvo oglušilo se na te želje. Uz to, i IDS i SDP protive se gradnji Plomina 3 na ugljen.

>> Jakovčić: SDP pokušava politički destabilizirati Istru

Komentara 2

M3
Miške 3
11:04 11.11.2012.

"Nije stupido" će vas voditi, Istriani. Pa niste na glavu pali a i zdravo se hranite: tartufe, žgance, ribe, pršute, dobro vino; gostiju koliko ti srce hoče. Pa što će vam ovaj?

VO
vordag
21:04 11.11.2012.

Meni je ovaj Kajin uvijek bio nekak simpa, ono, govorio je istinu, pa kud puklo da puklo ... ali ne znam više. Čini mi se kao da gubi političku poziciju, pa onda lamata na sve strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije