Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNA TRAKAVICA

Damir Juzbašić će biti neovisni kandidat za gradonačelnika Županje

Foto: Google Maps
08.03.2021.
u 13:55

Prema Statutu HDZ-a to će automatski značiti i njegovo isključenje iz stranke.

Predizborna trakavica u Županji dobiva svoj nastavak tako da će sutra biti predstavljen još jedan kandidat za gradonačelnika Županje. Radi se o Damiru Juzbašiću, inače ravnatelju Robnih rezervi koji je 22. studenoga prošle godine, na unutarstranačkim izborima, postao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Županje. Tada se bilo gotovo izvjesno kako će upravo Juzbašić postati novi kandidat HDZ-a za gradonačelnika Županje.

Međutim, prema riječima još uvijek članova HDZ-a iz Županje uslijedili su brojni pritisci prema Juzbašiću koji je krajem veljače donio odluku da podnosi ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Županje. Tu svoju odluku pravdao je brojnim obvezama na mjestu ravnatelja Robnih rezervi.

Već tada se znalo kako to nije kraj, a posebno kada je aktualno gradonačelnik Davor Miličević predložen za kandidata HDZ-a za gradonačelnika Županje. Uslijedili su odlasci nekih nezadovoljnih članova iz HDZ-a među kojima je bio i Tomislav Šiklić,. Inače predsjednik Mladeži HDZ-a Županje. Kako god Juzbašić će u utorak predstaviti se kao neovisni kandidat za gradonačelnika Županje.

Prema Statutu HDZ-a to će automatski značiti i njegovo isključenje iz stranke. Uz Juzbašića kandidati za gradonačelnika Županje biti će Davor Miličević (HDZ) i Mario Galović (SDP). Ovakav razvoj događaja donijeti će i nove velike probleme HDZ-u koji se u Županji, kao i u još nekim općinama i gradovima u Vukovarsko – srijemskoj županiji, podijelio tako da postoji i realna opasnost da neke općine i gradove izgubi na svibanjskim izborima. 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:02 08.03.2021.

nezavisan od hdzeja...tesko ce i to vrlo tesko postati gradonacelnik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije