Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOCESTA A1 Mještani Vrgorca više nisu prometno izolirani

Dalmatinom ugodno do Splita stižemo za 50 minuta vožnje

21.01.2009.
u 15:12

VRGORAC – Dok se mještani sela Majići bune da kraj A1 nije u Ravči, kako se zove izlaz, već u njihovu selu, automobila na vrgoračkim cestama sve je više. To što je sve više vozila sa stranim registracijama i sve više “vikend-Vrgorčana” pokazuje da je Vrgorac napokon blizu. Za razliku od prošlih vremena prometne izoliranosti, kada je bio “tako daleko” i od Splita i ostalih gradova, sada je postao splitsko predgrađe.

Ozbiljna priprema
Prije nekoliko godina se Vrgorčanima već pri pomisli da moraju u Split zbog duge i naporne vožnje dizala kosa na glavi. A sada razmišljaju o nekim novim mogućnostima, primjerice o tome da traže posao u Splitu jer za manje od sat vožnje Vrgorčanin može biti na radnome mjestu u Splitu. Na naplatnim kućicama, koje su doista u Majićima, nije gužva.

Koliko je Vrgorac dobio dolaskom autoceste, pitali smo vozače. Vrgorački poduzetnik Boris Jukić sa sinom Stipom vraća se iz Splita.

– Od ploče koja označava izlaz iz Splita do ploče koja označava ulaz u Vrgorac stigne se za samo 45 minuta vožnje. A vožnja je zadovoljstvo jer je cesta odlična, čak i prosječnim automobilom putovat ćete ugodno i bez mnogo umaranja – kazao je Jukić.

U koloni vozila koja su uglavnom imala registarske oznake Dubrovačko-neretvanske županije uočili smo i vozilo Hitne pomoći vrgoračkoga Doma zdravlja. Vozač Borislav Vujčić zaustavio se na izlazu.

Brže i ugodnije
– Ovo je milina,... neusporedivo s onim kako je bilo. Prije nam je do Splita trebalo sat i pol i to pod punom rotacijom, a sada je mnogo brže i ugodnije i za mene i za bolesnika. Iz vrgoračkog Doma zdravlja na vrata KBC-a Split stižemo za 50 minuta – kazao nam je Vujčić.

I to je možda sva simbolika i zbilja dolaska autoceste do Vrgorca. S hitnog prijama vrgoračkog Doma zdravlja za 50 minuta bolesnik je na operacijskom stolu u Splitu u slučaju potrebe. Autocesta je približila Split i Zagreb, a i za Vrgorac je cesta koja život znači.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije