Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F. Vérgez Alzaga

Daljnje smjene u Vatikanu

vatikan
Reuters/PIXSELL
30.08.2013.
u 13:18

Otac Vérgez iz reda Kristovih legionara, rođen u Salamanci u Španjolskoj 1945. godine, zaređen je 1969., a završio je studije na Gregorijani

Papa Franjo imenovao je Fernanda Vérgeza Alzagu, dosadašnjeg direktora vatikanskih telekomunikacija, glavnim tajnikom guvernata Države Grada Vatikana, priopćeno je danas u Vatikanu. Otac Vérgez iz reda Kristovih legionara, rođen u Salamanci u Španjolskoj 1945. godine, zaređen je 1969., a završio je studije na Gregorijani. Šefom ureda za internet imenovan je 2004., a četiri godine kasnije postao je direktorom Telekomunikacija Države Grada Vatikana. Dolazi na mjesto glavnog tajnika guvernata na kojem je bio mons. Giuseppe Sciacca, rođen 1955. na Silicili, koji je 24. kolovoza ove godine imenovan tajnikom Vrhovnog suda Svete Stolice.

 

>> Bertone već smijenjen, čeka se službena objava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije