Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dalija Orešković: Optuženi odvjetnik nije član i neće biti dio Starta

Sumnja se da je Lučić oštetio jednu austrijsku banku za više od 940.000 kuna.
17. travnja 2019. u 11:11 3 komentara 366 prikaza
Dalija Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon što su u javnost dospjele optužbe protiv varaždinskog odvjetnika Nine Lučića, protiv kojeg se na Općinskom sudu u Varaždinu vodi postupak zbog zlouporaba povjerenja u poslovanju, oglasila se predsjednica Starta Dalija Orešković.

Ivo Josipović Josipović uzvratio: 'Dalija Orešković na dobrom je putu da postane ženska inačica Pernara'

- U povodu vijesti objavljene u medijima iz koje proizlazi da je varaždinski odvjetnik Lučić optužen za kaznena djela, ističemo kako nam ova okolnost nije bila poznata. Prilikom okupljanja inicijativnog odbora iz kojeg će se formirati tijela stranke, postupali smo u dobroj vjeri na temelju informacija koje su nam bile dostupne - napisala je na Facebook profilu Dalija Orešković te dodala:

- Ovim putem ujedno se zahvaljujemo građanima i medijima koji su nas upozorili na ovu nesretnu okolnost. To je uloga istraživačkog novinarstva - da nas uči odgovornosti i tjera da budemo bolji. Ovo samo pokazuje što javnost od Starta očekuje, a mi ćemo biti dosljedni u onome što predstavljamo. Ne ulazeći u pitanja presumpcije nevinosti, zbog same činjenice postojanja sumnje u kazneno djelo obavještavamo javnost da Nino Lučić nije član niti će biti dio Starta

 

Sumnja se da je oštetio jednu austrijsku banku za više od 940.000 kuna. Lučić je bio predsjednik gradskog odbora SDP-a, koji je Zoran Milanović raspustio 2010. godine, nakon čega je prešao u HSLS i još neke inicijative. D. Orešković ga je u Varaždinu 13. travnja predstavila kao jednog od inicijatora osnivanja ogranka Starta u tom gradu.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj