Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekspresan proces

Dali su mi četiri i pol godine, a branio sam goli život

'don_ivica_crn_sinanovic'
''
02.05.2013.
u 08:40

Većina javnosti iznenađena je nepravomoćnom presudom, a svećenik će se žaliti Vrhovnom sudu RH

Suspendirani svećenik Ivica Sinanović (44) iz Žepča, župnik Banića i Lasica pokraj Slanog, nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog ubojstva Marka Kraljevića iz Banića u Dubrovačkom primorju, presudio je Županijski sud u Dubrovniku, i to u samo nakon nekoliko dana suđenja. Suđenje je počelo u četvrtak, a Sinanović je rekao da nije kriv te ispričao što se dogodilo kobne noći lanjskog 22. svibnja.

Rekao je da mu namjera nije bila udarcima ubiti protivnika nego ga onesposobiti, da je Kraljeviću, nakon što je pao na pod, pružio prvu pomoć te pozvao prvog susjeda i rekao mu da zove policiju i hitnu.

– Vičući: "Četniče, ubit ću te!", Kraljević je usred noći pijan upao u župnu kuću, u kojoj sam spavao, i to razvalivši dvoja vrata. Udarao me šakama po glavi. Trebao sam kao svećenik postati deseta žrtva, toliko ih je ubijeno nakon rata u Hrvatskoj.

Žrtva sam nasilja i politike, a ne ubojica. Branio sam svoj goli život, a osuđen sam još prvi dan – kaže nam Ivica Sinanović, navodeći da iza svega stoje politički mentori kojima je smetao jer se bunio zbog planirane gradnje deponija u tom kraju. Većina javnosti ostala je iznenađena nepravomoćnom presudom, a svećenik će se žaliti Vrhovnom sudu RH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije