Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ingrid Antičević-Marinović poslala pismo Račanu

Dala ostavke na sve funkcije u stranci

hrv-ingrid-txt.jpg
import
07.12.2006.
u 13:29

Tko će biti novi izborni koordinator u 9. izbornoj jednici nakon što je Ingrid Antičević-Marinović jučer, u pismu koje je poslala predsjedniku stranke Ivici Račanu, dala ostavke na mjesto predsjednice GO SDP-a Zadar i funkciju koordinatorice u 9. izbornoj jedinici, logično je pitanje, jer SDP mora pronaći novog čovjeka koji će nastaviti predizborne aktivnosti.

Smirena procjena
Jer I. Antičević je jasno dala do znanja da je “posljednje tjedne iskoristila da smireno procijeni situaciju u kojoj se zatekla”. Smatra da joj “okolnosti u kojima se našla ne omogućuju puni angažaman u predizbornom razdoblju, angažman koji bi bio postupno oslobođen rizika da se njezina situacija prelije na cijeli SDP i objektivno mu šteti”, ali ne napušta potpuno SDP. U pismu Račanu, naime, naglašava da je spremna nastaviti raditi na svim zadaćama koje on i stranka pred nju postave.Podsjećamo, I. Antičević je prvu ostavku na mjesto potpredsjednice stranke dala neposredno nakon eksplozije afere Marinović, u središtu koje se našao njezin suprug odvjetnik, a neki su mediji i nju optužili da mu je pogodovala tijekom svoga mandata na mjestu ministrice pravosuđa u Račanovoj vladi. Sve je to još uvijek previše svježe, a da protivnici u kampanji ne bi koristili protiv nje i SDP-a. Njezin prvi javni nastup očekuje se odmah nakon nalaza Državnog odvjetništva, od kojeg je ona sama zatražila da ispita sve sumnje u to da je pogodovala svom suprugu u sklapanju poslova.

Kuloarske priče
No, do njezina pojavljivanja, kuloarima će najzanimljivija biti priča o njezinu nasljedniku na mjestu koordinatora. Zasad je (pre)više imena u optjecaju Može se čuti da bi to mogli biti Šime Lučin, Zoran Milanović, Nikola Tomašević, gradonačelnik Sinja, Ante Kotromanović i Svetko Šarić, predsjednik županijske organizacije SDP-a. No neki tvrde da su najozbiljniji Kristijan Kapović, načelnik općine Vir, navodno pripadnik Bandićeve struje u SDP-u, i Slavko Linić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije