Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Helga Jug:

"Dajem otkaz, ne mogu raditi pod takvim pritiskom!"

Helga
Marijan Sušenj/PIXSELL
03.02.2011.
u 12:00

Helga Jug kaže: Nisam željela glasovati kako su to naređivali Zvonimir Mršić i Darko Ledinski

Vijećnica Koprivničko-križevačke županije Helga Jug, poznata po tome što je dobila posao u koprivničkoj Srednjoj školi nakon što je kao članica SDP-a svoj glas dala koaliciji HSS-a i HDZ-a i tako je održala na vlasti, jučer je dala – otkaz.

 “Medijska hajka”

 Razloge je objasnila u otvorenom pismu javnosti.

 “Ne mogu pod takvim uvjetima, stresom i medijskim pritiskom više raditi. Zbog svih ljudi koji su u neprilici zbog mene – dajem otkaz” – napisala je.

 Posao je dobila bez natječaja u školi kojoj je osnivač Županija. Župan Darko Koren (HSS) ustvrdio je kako s njezinim zapošljavanjem nema veze, već da je o tome odlučio ravnatelj Zdravko Sabolek (HSS).

 “Do tada se ne mene nitko nije obazirao, bila sam bitna samo kao ruka koja potvrđuje nametnut stav. Nakon skupštine je na mene krenula medijska hajka. Nisu me štedjeli. A onda sam učinila najveću grešku i našla posao. Iako samo privremeno, bila sam jako sretna i nisam ni sanjala da ću postati primjer političke korupcije, što su mi priredili moji dragi kolege. A tragikomedija je što su me optuživali oni koji su očit primjer političkog zapošljavanja, za njih su čak osnovane i agencije” – uputila je strelicu na račun SDP-a, stranke iz koje su je isključili.

 “Htjela bih u HSS”

 Napomenula je kako je kao vijećnica mislila da će moći izraziti svoj stav, no razočarala se kad su na klubove vijećnika počeli dolaziti koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić i županijski šef SDP-a Darko Ledinski i naređivati kako se svi trebaju ponašati.

 “Na klubu vijećnika počelo se pričati o Vladi Miklobušecu (HDSS) i šuškalo se kako su mu ponudili novi posao, mjesto na listi za Sabor, rješavanje kredita. Zapitala sam se – zašto da i ja sudjelujem u tome? Mršić je za rušenje proračuna njemu obećao brda i doline, a nas male članove nitko ne šljivi ni dva posto. Pitala sam se što će nam novi izbori. Zar su ministarsko i saborsko mjesto toliko važni da se zaustavi razvoj županije? Savjest mi je rekla da to nije u redu” – napisala je H. Jug.

 Dodaje da je razgovarala i sa županom Korenom, koji joj je objasnio što bi se moglo dogoditi ako proračun ne prođe, pa je odlučila “misliti svojom glavom”.

 “Odmah su me izbacili iz stranke, bez pitanja. Oni su zaštićeni i nitko im ništa ne može, dok ja 11 godina bez posla i majka dvoje djece prolazim ovoliko gaženje. Obitelj mi pati, izbezumljena sam i imam osjećaj da u županiji nigdje ne smijem raditi” – jada se ona.

 Ravnatelja Saboleka je nazvala velikim čovjekom, koji je zbog nje mnogo pretrpio te navodi da ne može prijeći preko toga da se župana optužuje za korupciju.

 Nakon što je, kako kaže, upoznala metode SDP-a, poželjela se priključiti HSS-u, jer “u njihovom vodstvu ima više ljudskosti”.

Došla inspekcija

Zvonimir Mršić i Darko Ledinski uvjereni su da je pismo samo formalno potpisala Helga Jug.

– Tu se radi o proizvodu dobro plaćene PR radionice “Koren korupcije” – kazao je Ledinski. Mršić je dodao da se u Koprivnici svi zapošljavaju po natječajima te da se su se na klubovima vijećnika svi mogli izjasniti o svojem stavu.– Helga nas je podržala, da bi onda sve izigrala. Nikada nije ni imala mišljenje ni o čemu, a sada odjednom sve zna – rekao je on. Srednju školu je, pak, u ponedjeljak posjetila prosvjetna inspekcija, a ravnatelj Zdravko Sabolek očekuje njihovo izvješće. Kaže da mu je H. Jug jučer uručila izvanredni otkaz.

 – Na otkaz nemam komentara. Pripremam natječaj prema kojem ću zaposliti odgovarajuću osobu na mjesto referentice – rekao je on.

Komentara 8

BO
boraczapravdu
22:02 04.02.2011.

Ako hoće raditi neka ide u pastire

SL
slatkica
13:21 03.02.2011.

SDP-ovci druge optužuju za korupciju a umočeni su do grla. Svaka čast Helga.

SD
SD
06:52 04.02.2011.

Svaka cast Helga kaj si to napravila....Nazalost i HDZ i SDP i HSS i svi ostali koji bi imali priliku dobiti vlast bi se podjednako ponasali....Primjer je rasipnistvo SI zupanice iz SDP.a sa 12 savjetnika...Nemoze me nitko uvjeriti da je HR politika crno-bijela, sve je to siva zona, negdje vise udara na tamnije, negdje na svjetlije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije