Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVOM NA BROJ 060 9006 I VI MOŽETE DATI PET!

"Daj pet!" za male pacijente u Osijeku

škoro
Slavko Midžor/PIXSELL
24.11.2009.
u 13:11

Velika završnica odigrat će se na dvama koncertima na središnjim trgovima u Zagrebu i Osijeku 10. prosinca. Uz nastupe brojnih estradnih zvijezda bit će otvoreni i pozivni centri.

"Život i zdravlje ne bi trebali imati cijenu" - glavni je moto humanitarne akcije "Daj pet!" kojom se prikuplja pomoć za male Slavonce i Baranjce na odjelu intenzivne njege pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku.

Humanitarna akcija koja je predstavljena danas u zagrebačkom hotelu Westin započela je prije nešto više od mjesec dana, a o dobrom odzivu građana govori i podatak da je u tom razdoblju stiglo više od 100 tisuća poziva na humanitarni broj telefona 060 9006.

Akcija "Daj pet!" jedan je od projekata zaklade "Milo moje" Miroslava Škore koji je osigurao početna sredstva odričući se prihoda koje je imao kao zastupnik u Hrvatskom saboru.

"Ako hoćeš, pomozi i šuti. Ako ćeš prigovarati, bolje da ništa ne činiš" - prisjetio se Škoro na današnjem predstavljanju akcije savjeta svoje pokojne majke koji ga je usmjerio na humanitarno djelovanje.

- Akcija je počela zajedničkim snom, a danas se pretvara u stvarnost! - kazao je dr. Igor Berecki, pročelnik odjela intenzivne njege pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku i upravitelj Zaklade, zahvaljujući pokroviteljima akcije (HRT, Pliva, T-HT, Hypo banka...).

Prikupljenim novcem poboljšat će se kvaliteta boravka, liječenja i njege najteže bolesne djece na odjelu intenzivnog liječenja djece na pedijatriji Kliničke bolnice Osijek. Ta je bolnica središnji centar intenzivnog liječenja djece Slavonije i Baranje od njihova rođenja do navršene osamnaeste godine, a prostor u kojem se trenutačno nalazi odjel intenzivnog liječenja djece s vremenom je postao premalen, a oprema zastarjela. Prva je na redu obnova odjela, a plan je i stalno educirati osoblje.

Velika završnica odigrat će se na dvama koncertima na središnjim trgovima u Zagrebu i Osijeku 10. prosinca. Miroslav Škoro povest će pjesmu u Osijeku zajedno s Massimom Savićem, Nenom Belanom, Danijelom Martinović, Slavonskim lolama, Borisom Novkovićem i drugim estradnim zvijezdama koji su se odazvali pozivu na dobročinstvo, dok će zagrebačku publiku zabavljati Vanna, Oliver Dragojević, Magazin, Doris Dragović, Colonia, Natali Dizdar i drugi. Koncerte će prenositi HRT, a bit će otvoreni i pozivni centri s poznatima.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Robinzon
Robinzon
13:56 24.11.2009.

Ako sam cijelo radni vijek plaćao poreze, ako se iz državnog proračuna (prikupljrnih poreza dakle) financira sve i svašta, zašto se ne financira i ovo.Inače ne vidim razliku između ovoga daj pet i pružene ruke cigančice na semaforu.

OB
-obrisani-
22:32 24.11.2009.

još malo pa u hercegovini nebu ostal ni jedan čovjek

Avatar punkufer
punkufer
14:23 24.11.2009.

Kladim se da je pet kuna dao i Mudrinić. On ima mjesečnu plaću od 400.000 kuna pa se valjda našlo i za akciju. Ili je samo donirao novac T-Com-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije