Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O MILOŠEVIĆU

Dačić za Telegraph: Da sam ja bio na vlasti, rata ne bi bilo

Ivica Dačić
Davor Javorović/PIXSELL
02.06.2013.
u 23:08

Milošević nije jedini krivac za ono što se dogodilo u bivšoj Jugoslaviji, rekao je premijer Srbije

Srbijanski premijer Ivica Dačić rekao je u razgovoru za britanski Telegraph kako njegov bivši šef Slobodan Milošević nije jedini krivac za krvavi raspad bivše Jugoslavije.

- On je umro prije nego što je proces protiv njega završen, tako da nije ni osuđen i oslobođen. Međutim, on nije jedini krivac za ono što se dogodilo u bivšoj Jugoslaviji. Svi uključeni nose odgovornost, iako ja, da sam bio na vlasti, nikad ne bih dopustio da rat eskalira - bilo kakav mir bolji je od sukoba - rekao je Dačić.

Dačić je tijekom devedesetih bio glasnogovornik Miloševićeve Socijalističke partije i štićenik bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, zbog čega je zaradio nadimak Mali Slobo, no sada tvrdi da je uvijek bio umjeren. Telegraph piše kako je u ekonomskom smislu još uvijek lijevo orijentiran, no da se uspoređuje i s nedavno preminulom bivšom britanskom premijerkom Margaret Thatcher. Dačić je novinarima Telegrapha pokazao prijeteća pisma koja mu šalju radikalni desničari, bijesni zbog za njih izdajničkih poteza kao što su sporazum s Kosovom i slanje ratnih zločinaca u Haag.

- Ovo posljednje dobio sam sinoć. Piše: "Dačiću, Srbi će te ubiti prije ili poslije". Drugi mi proklinju obitelj ili kažu da će mi na kući uskoro biti crna zastava - kaže Dačić.

>> Dačić: U RS netko se srami reći da ju je napravio Milošević

>> "Da je postojala ljubav u Jugoslaviji, ne bismo ratovali"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije