Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše Ante Gugo, autor knjige 'Oluja koju nismo mogli izbjeći'
Povratak na članak

Dačić u napadu na Plenkovića citira prvog Miloševićevog suradnika Borisava Jovića

Podsjetimo se, Borisav Jović je bio jedan od nadosljednijih provoditelja memorandumske politike koja je dovela do rata u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Makedoniji

Komentari 11

NE
Nenadjebivi
18:30 15.02.2017.

Kad čitam ovu izjavu Dačića kako se NDH prostirala do Beograda, Novog Sada i Šapca obuhvačajući i cijelu BIH do Drine , ne ulazeči sad u to kakva je država bila ali površinom je svakako i neosporno bila duplo veča od RH pa i prije nje kratkotrajna Banovina Hrvatska je bila veča pa i još prije Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija znana i kao Banska Hrvatska , kada uzneš u obzir da je Banja Luka koja se nalazila u zemljopisnom centru NDH trebala biti glavni grad a danas je glavni grad Republike Srpske koja se prostire od Drine do Une , onda malo zastanem i razmišljam tko je zapravo generalno uzevši izvukao pobjedu dosada iz svih ratova i previranja u 20.st. , doduše s druge strane lako je Hrvatska mogla biti i znatno manja s obzirom na sve talijanske, srpske a i mađarske aspiracije i pokušaje ali NDH je svakako daleko največa država koju su Hrvati ikad imali šteta što je nismo uspjeli nekako sačuvati , mislim bilo je nužno zbaciti kompromitirani ustaški režim što je bilo neizbježno ali da se barem moglo očuvati državu i teritorij .

VL
US
uskook
18:54 15.02.2017.

Stvarno moraš biti bolestan kad sam sebe uvjeravaš u nešto što je cijelom svijetu već odavno poznato kao suprotnost njegovim izjavama u očekivanju da će mu netko povjerovati.

VL
IB
ivica.barac.62
18:31 15.02.2017.

Dacic zaboravlja da mi jos trazimo ljude iz zadnjeg rata.O Hrvatima nestalim za vrijeme i poslije drugog svijetskog rata jame od Triglava do Djevdjelije jos uvjek sute.

VL
TA
Tag
18:57 15.02.2017.

90% srba je uvjereno da je to tako bilo.Jer citajuci i slusajuci njihove povjesnicare,akademike svi odreda su u uvjerenju da su hrvati veliko zlo sto se dogodilo srbima.Opet gledajuci sa nase strane je obrnuto.Jednostavno svatko pise svoju povijest a istina je negdje izmedju.Ustvari do istine se tesko moze doci i kada bi se priblizili koliko toliko istini, to nikako ne bi odgovaralo ni jednoj ni drugoj strani A Isus rece :Istina oslobadja.Nazalost mi je ne zelimo i vise volimo zivjeti u lazima i izazivanjima novih sukoba nego biti slobodni.

VL
KU
kupatilo
00:47 16.02.2017.

Granice su nekada bile ovakve nekada onakve a sad su ovakve kakve jesu i stanam trebaju opet mrtvi i novi ratovi.Neka svako zivi u ovom sto ima i puszi drugog da zivi.Vracat se na stato je besmisleno i samo moze donijeti nove mrznje jer uvjek je neko nekom kriv i ivjek je neko neciji stradao.Zato stanimo vise stim i zivimo u miru a Dačic ko pačic uvjek ce biti prvačic.Covjek nikad nije trijezan i netrebaga slusati ali se takvi treba cuvati.

VL
ML
mladenov
21:34 15.02.2017.

sve što je rekao je apsolutno tačno...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.