Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linić o VOX-u:

'Da su Šegon i Linić oštetili proračun, danas bi sjedili u zatvoru'

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2014.
u 08:27

– U postupku je Ministarstvo financija na čelu sa mnom izrazilo nepovjerenje i negativan stav i donijelo negativno rješenje u tom slučaju – kazao je Linić

– Da su i Šegon i Linić oštetili proračun Hrvatske, danas bi sjedili u zatvoru s ostalima. Nismo prihvatili predstečajnu nagodbu. Bilo je zloupotreba koje je počinila ravnateljica Porezne uprave u Zadru – kazao je u emisiji Hrvatskog radija "Poligraf" bivši ministar financija Slavko Linić na pitanje je li sa svojim bivšim pomoćnikom u Ministarstvu Brankom Šegonom omogućio Reni Sinovčiću otpis 57 milijuna kuna kako se navodi u medijima.

Linić je dodao da se takvim "podmetanjima kriminalizira jedan kvalitetan instrument kojim Vlada poduzetnicima u problemima može otpisati dugove", a po njemu su to predstečajne nagodbe. – Gospođa Mučaji nije upozoravala na nepravilnosti. Ona je obustavila dva postupka kod osumnjičenika koji je sada u zatvoru. Zbog toga što je trebala odraditi morao je biti obustavljen postupak predstečajne nagodbe. U postupku je Ministarstvo financija na čelu sa mnom izrazilo nepovjerenje i negativan stav i donijelo negativno rješenje u tom slučaju –  kazao je Linić i time optužio šeficu zadarske Porezne uprave Stoju Mučaji za pogodovanje Sinovčiću.

– Ravnateljica Porezne uprave u Zadru nije poštivala ono što je odlučilo Ministarstvo financija – kazao je Linić.

>>Stoji Mučaji pregledali vikendicu, ona poručila: Drž'te se, novinari!

>>'Poreznik je neovlašteno pristao na predstečajnu nagodbu'

Komentara 24

DU
Deleted user
08:56 05.12.2014.

Polako prijatelju,i Sander,Kalmeta,Sinovčić,Merzel,Sabo,svi su oni čekali svoj red,vaš dolazi!

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:35 05.12.2014.

Linić o Šegon su radili pritisak na Stoju Mučaji da potpiše otpis dugova, ista je odbila nedugo zatim to poptisuje službenik iz ministarstva na nagovor Šegona i Linića. Lalovac je sve znao.

DU
Deleted user
09:20 05.12.2014.

Nikada nije kasno. Prisjećam se da je u puno navrata do sada Linićevo ime bilo spominjano u vezi s aferama, počevši od Vrhovnika i brodogradilišta "V. Lenac" pa evo do Sinovčića. Biti če toga još. Narod kaže "gdje je dima tu je i vatre". Samo treba dobro pročeprkati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije