Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKŠIĆEVA KRITIKA

'Da se niste bavili lex Perković, imali biste vremena za novi ZKP'

Branko Vukšić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2013.
u 11:51

Nikoga ne čudi situacija u HGK, da je obrnuto, onda bi se građani čudili, kaže Vukšić

Saborska sjednica nastavljena je raspravom o izmjenama Zakona o kaznenom postupku, petim izmjenama rečenog zakona u pet godina otkad je donesena njegova posljednja verzija. Kako je objasnio ministar pravosuđa Orsat Miljenić, zbog odluke Ustavnog suda trebaju se mijenjati 43 neustavne odredbe pa je to iskorišteno da se promijeni ukupno 250 odredbi. Iako Miljenić navodi da nije bilo vremena za izradu cijelog novog zakona, iako se mijenja njegov velik dio, zbog roka koji je dao Ustavni sud, 15. prosinca ove godine.

– Bilo bi dovoljno vremena od lanjske odluke Ustavnog suda za izradu cijelog novog zakona da se nismo bavili "lex Perković", da stručnjaci nisu radili Sizifov posao – kritizirao je laburist Branko Vukšić.

Raspravu je iskoristio za pregled aktualne situacije te za kritiku pravosuđa. Naveo je da nitko u Hrvatskoj nije iznenađen situacijom u Hrvatskoj gospodarskoj komori jer bi se "hrvatski građani iznenadili kada bi se ušlo u neku tvrtku i otkrilo da je sve u redu". Na navodni kriminal u Hrvatskim autocestama upozoravalo se deset godina, a Vukšić kaže da će se taj kriminal procesuirati za nekih 15 godina.

– Zakone smo imali i prije, ali je nedostajalo političke volje i hrabrosti – naglasio je Vukšić i dodao da se ne bi krenulo u borbu protiv korupcije da nije bilo pritisaka iz EU.

Spomenuo je i DORH te rekao da se s približavanjem godišnjeg izvješća o radu državnih odvjetništava budi jesenska aktivnost DORH-a.

– Trebao bi glavni državni odvjetnik četiri puta godišnje podnositi izvješće, građani bi od toga profitirali – zaključio je Vukšić.

>>Boro Grubišić: Svake godine prije izvješća DORH napravi akciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije