Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog svađe

Da je policija reagirala kad je trebalo, ne bi bilo krvoprolića

ubojstvo
Marko Mrkonjić/PIXSELL
07.03.2010.
u 21:08

Ranko Damljanović (45) više je puta prijavljivan zbog nasilja, pa i jutro prije nego što je Predraga Ilića (44) zatukao palicom i ubo nožem pod vrat.

Ranko Damljanović (45) u nedjelju je u 18.55 sati u dvorištu svoje kuće u Boboti, selu nedaleko od Vukovara, udarcima tvrdim predmetom i nožem ubio svoga prvoga susjeda Predraga Ilića (44).

Žrtva neprepoznatljiva

– Damljanović je Ilića dočekao ispred svoje kuće, gdje ga je udario tvrdim predmetom u glavu. Potom ga je odvukao u svoje dvorište, gdje ga je više puta udario palicom po glavi. Na vratu ubijenoga pronađena je rana od noža, rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Žgela.

Prema Žgelinim riječima, Damljanović je tijelo ubijenoga odvukao u pomoćnu prostoriju, gdje ga je skrio nekim paletama. Policija je kod Damljanovića, koji je odmah priveden, utvrdila i alkohol u krvi (1,55 promila). Mještani Bobote kažu da ne znaju koji je razlog ubojstva, ali su nam potvrdili da njih dvojica već mjesecima imaju veoma loše odnose. Spominju se i nekakva dugovanja, stalna pretjerivanja, kao i da je Ilić udaren više puta po glavi tvrdim predmetom, u toj mjeri da se njegov lik uopće nije mogao prepoznati.

Za Damljanovića kažu da je bio čudan čovjek, ali i osoba koja je bila veoma nasilna kada popije, baš kao što je to bilo u nedjelju.

– Damljanović mu je u nekoliko navrata izbušio gume na automobilu. Odnio mu je iz kuće perilicu rublja i tanjuraču. Žalio se i da ga je pratio na ulici. Najgore je što je Ilić sve to prijavljivao policiji, ali oni nikada nisu poduzeli ništa konkretno i možda spriječili ovo ubojstvo, kažu ogorčeni mještani, dodajući da je policija zaprimila više prijava, ali bez rezultata. Navodno je zadnja bila na dan ubojstva u jutarnjim satima, kada je policija došla, ali ništa nije poduzela.

Majku dvaput pokopao

– Ranko je i tada bio pijan, ali oni ga nisu odveli niti zatvorili. Zar se trebalo dogoditi nešto ovakvo pa da nešto naprave, pitaju se mještani.

Za Damljanovića kažu da je oduvijek bio čudan te da je živio sam. Prijašnjih godina navodno je i svoga oca tukao u nekoliko navrata, a kažu da je majku dva puta pokapao.

– Kada ju je poslije nekoliko dana pokopao, tijekom noći ju je iskopao s groblja i prebacio je na drugo mjesto.

I to se znalo, ali nitko ništa nije učinio, navode mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije