Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitana za diplomu

Da je Marina K. Gudelj krivotvorila diplomu, odao je njezin suprug

'17.07.2009., Split - Odrzana je konferencija za novinare u upravi policijske postaje Split povodom sve veceg broja neregistriranih vozila. Marina Kraljevic Gudelj.  Photo: Leonard Nincevic/Vecernji l
Foto: 'Leonard Nincevic/Vecernji list'
1/3
22.08.2012.
u 10:28

Suprug Marine Kraljević Gudelj bivši je šef splitske SOA-a Denis Gudelj, blizak Tomislavu Karamarku

Marina Kraljević Gudelj, bivša glasnogovornica splitske policije, neslužbeno doznajemo, ispitana je u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog krivotvorenja diplome zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Bivšu se glasnogovornicu, podsjetimo, tereti za korištenja krivotvorene javne isprave za koje je zapriječena kazna od pet godina. Predmet se radi po skraćenom kaznenom postupku pa bi M. Kraljević Gudelj ubrzo mogla zasjesti na optuženičku klupu.

Kaže da je sve zabuna

Tijekom ispitivanja, neslužbeno doznajemo, negirala je krivnju jednako kao i kada je u srpnju dobila izvanredni otkaz u MUP-u. Ona je, naime, uvjerena da je posrijedi zabuna, bez obzira na to što fakultet tvrdi da nije diplomirala jer nije položila sve ispite. Kako bilo, nekadašnja glasnogovornica, kojoj je uručen izvanredni otkaz, istinitost svojih tvrdnji morat će dokazati na sudu. Prema neslužbenim informacijama, priča o njezinoj diplomi, odnosno krivotvorenju, stara je više od godine dana. Sigurnosnu provjeru 2011. godine, koju je M. Kraljević Gudelj zatražila jer je tražila premještaj u Zagreb, gdje je te godine došao raditi i njezin suprug Denis Gudelj, bivši šef splitske SOA-e blizak Tomislavu Karamarku.

Nekadašnja glasnogovornica tada nije prošla sigurnosnu provjeru jer je utvrđeno da nema visoku stručnu spremu kako je tvrdila. Neslužbeno doznajemo da je svemu pridonio njezin nategnuti odnos sa suprugom, odnosno njegov visoki položaj unutar SOA-e. Prema neslužbenim informacijama, suprug je bio taj koji je “pustio” informaciju o diplomi. Priča stručnoj spremi M. Kraljević Gudelj nije se lani u MUP-u ni potezala jer je bilo jasno da će zbog smjene vlasti slijediti i nova imenovanja. Pokažu li se točne tvrdnje tužiteljstva da nekadašnja glasnogovornica splitske policije ima krivotvorenu diplomu FFZ-a, nameće se pitanje na tko je mogao “štancati” takve lažne dokumente te tko ih je i pod kojim uvjetima sve dobio.

Tko je bio “zaštitnik”?

Zasigurno je najzanimljiviji odgovor na pitanje tko je bio “zaštitnik” koji je omogućio zapošljavanje osobe s lažnom diplomom u MUP-u, koliko takvih ima ne samo u policijskom sustavu, nego na razni cijele države.

Komentara 138

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:42 22.08.2012.

Kad je krenula provjera dokumenata vezanih uz radni odnos u Hrvatskoj vojsci i u MUP-u, sredinom devedesetih, ustanovljeno je da praktički više od 10 % raznih dokumenata je lažno. Na brzinu su za lažnjake organizirani brzi studiji prometa, kineziologije a a dio je snašao i na raznim visokim učilištima koja su tada procvala. Dobar dio je zamijenio lažne diplome "pravima" pa sad Hrvatska vojska ima više "trenera odbojke" nego cijeli Hrvatski odbojkaški savez. Tada nismo imali snage dovesti taj dio u red, tj. radne dokumente uposlenika u državnim službama i dokumente o sudjelovanju odnosno invaliditetu stečenom u ratu. Osobno je Jadranka Kosor zaustavila bilo kakve provjere i to je, po mojem mišljenju, njezina najveća sramota i podvala novoj državi. Da smo to tada uradili, bilo bi društvo puno zdravije. Ovako trebamo čekati hoće li neki funkcionar MUP-a ili neke obavještajne službe zasititi se svoje žene ili ljubavnice i mučki obznaniti što o njoj zna. Jadna ona, a još jadniji on. Krasne su nam to službe!

IM
Immanuell
11:15 22.08.2012.

@tihigost..... Ti "moji udbaši i partizani" nisu uopće moji, prije svega. Uspoređivati čobansku praksu partizana iz vremena netom poslije II svj. rata, kad su nepismeni postavljani na mjesta direktora i predsjednika općina s vremenom modernog doba kad su "obrazovani" koristili jednake čobanske metode uhljebljivanja dibidusa i tupavaca da bi što efikasnije mogli opljačkati ovu zemlju nije isto. Što se tiče prakse HDZ - a kroz 16 godina njihove vladavine, sve je poznato, njih ne može nadj.bati nitko na svijetu, čak ni neki fiktivni lik iz druge dimenzije. Upropastili su državu, upropastili su dobre ideje, raskućili su i društveno i privatno na koje su bacili oko a nije htio s njima, zaposlili su masu mentalno zaostalih primitivčina - rodijaka tamo s planina gdje je bog rekao laku noć, dan danas iz BiH ljudi kod zapošljavanja imaju veću protekciju nego naši, domaći ljudi.

FI
fIok
15:55 22.08.2012.

Nije on, ali nema veze.Kugla od stakle očigledno nije samo njegov monopol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije