Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odblokirani računi

Da bi se domogao novca, Sanaderu opet treba punčev potpis

\'03.10.2010.,Zagreb - Bivsi premijer Ivo Sanader vratio se sa suprugom Mirjanom kuci nakon puta po Americi. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/PIXSELL
11.05.2011.
u 23:00

Odvjetnik Suppan pristao je zastupati Sanadera na temelju dogovora da će biti isplaćen pošto mu ishodi deblokadu

Ivo Sanader ponovno je u situaciji da mu je potreban potpis njegova punca Ive Šarića. Kao nekad, kad se svojim puncem služio za skrivanje imovine od Kozarčeve do Brača, tako ga i sada treba da se domogne dijela te imovine koji je upravo odblokiran.

Račun u tirolskoj banci na kojem je prošlotjednom odlukom austrijskih pravosudnih organa odblokirana svota od oko 481.000 eura glasi, naime, na Ivu Šarića. Sanaderu, kojemu su blokirani svi drugi poznati računi, očajnički treba novac, ako ni za što drugo a ono da plati odvjetnike. A do netom deblokirana novca u Tirolu može doći jedino Šarić ili osoba koju on opunomoći.

Dio novca na austrijskim računima Ive Sanadera i Ive Šarića odblokiran je pošto su austrijski istražitelji zaključili da je riječ o imovini stečenoj prije inkriminirana razdoblja tijekom kojeg je Sanader, prema optužnici USKOK-a, nelegalno stjecao imovinu izvlačeći državni novac preko tvrtke Fimi media.

Nešto i u gotovini

Na računima Sanadera i Šarića i dalje je blokiran veći dio novca: prema neslužbenim informacijama oko 1,430.000 eura (uključujući i 50.000 eura koji nisu pronađeni na računu, već u gotovini u Sanaderovu sefu u tirolskoj banci). Upravo zbog toga jer mu je blokirana sva imovina koju su mu tužitelji pronašli, Sanader dosad nije bio u prilici da uredno plaća odvjetnika u Austriji i Hrvatskoj. Sada, kad je odblokiran dio njegova bogatstva, to može učiniti. Kako neslužbeno doznajemo, austrijski odvjetnik Werner Suppan pristao je zastupati Sanadera upravo na temelju dogovora da će ga bivši hrvatski premijer isplatiti nakon što mu Suppan ishodi deblokadu računa.

Neslaganje obrane

Ne zna se kako je Sanader dogovorio plaćanje svoga hrvatskog odvjetnika Gorana Suića, ali neslužbeno se u zagrebačkim odvjetničkim krugovima govori kako je upravo neplaćanje bilo jedan od razloga zbog kojeg je Sanadera prestalo zastupati još dvoje zagrebačkih odvjetnika koji su bili u timu sa Suićem. Drugi razlog za njihov odlazak bio je neslaganje s koncepcijom obrane.

Još se ne zna što Ivo Šarić namjerava učiniti pošto je odblokiran dio novca koji je na njegovu računu u Raiffeisen Landesbank u Tirolu. On je, podsjetimo, prije tvrdio da uopće ne zna kako ima račune u Austriji, a sada je i za deblokadu računa doznao iz Dnevnika HTV-a. Ni njegov odvjetnik Željko Gulišija ne zna mnogo.

– Nisam obaviješten o deblokiranim sredstvima na eventualnom računu Ive Šarića u Austriji. Kad je Šarić ispitan na USKOK-u, ja mu još nisam bio odvjetnik, pa i ne mogu komentirati što je tada izjavljivao – rekao je Gulišija.

 

Ključne riječi

Komentara 21

PI
PIDOČA
08:51 12.05.2011.

eto,č\'oek štedi cili život za stare dane i da napravi bokunić vile na Braču.. kad ono zet upa u probleme, i sad onako star i jadan se mora trnguzat do esterajh dati šolde,a vručina za popi**** eto,pa kaže štedi za stare dane,nema šanse sve ću da spiskam....

PI
PIDOČA
08:54 12.05.2011.

a di su ovi \"naši\"tumpsoni i adezeovski proleteri iz katoličke đamahirije?? il se i oni odrekli svog vožda?

KR
kreont
08:18 12.05.2011.

Taj novac treba vratiti hrvatskim građanima. Sanaderu treba zabraniti da ikada više kroči u hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije