Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez demokracije
Povratak na članak

D. Stier: Vlada gura novi zakon o HRT-u iako je EK protiv njega

Milanovićeva Vlada uvela je promjenu pa predlaže da se glavni ravnatelj ne bira većinom prisutnih zastupnika, nego način izbora mijenja tako da se glavni ravnatelj bira većinom svih zastupnika u Saboru.

Komentari 12

ĆA
ćaćaća
12:29 18.06.2012.

vlada gura da bi mogla kontrolirati hrt..poznata partiska škola..još im je ostao samo hrt inače sve je pod kontrolom..

VL
CI
cirk
11:19 18.06.2012.

Zbog ovakvih komentara i jesi propali diplomat

VL
DD
d5_dacho
11:14 18.06.2012.

Treba li HTV-u politički ili financijski i poslovni nadzor? Psi laju, karavane prolaze. Nije dakle, nebitno tko je na čelu HTV-a. Daleko je bitnije utvrditi stvarno stanje u 'katedrali duha' - broj zaposlenih, kvaliteta, uspješnost, financijsko poslovanje.... Europa ne griješi kada ukazuje na problem - nije dovoljno zakone donositi već ih i dosljedno provoditi!!!! Kako je stvarno vrijeme da napravimo inventuru financijskog poslovanja u samom državnom aparatu, dakako to treba učiniti i u 'paradržavnim' centrima financijske (pa i političke moći - jerbo jedno ide zajedno s drugim). Tisuće zaposlenih u HRT-u ostaju i rade što rade (ako rade) - to se iz kvalitete programa ne uspije vidjeti. Državno odvjetništvo i policija bi zaista trebala ući u tu Kuću i provjeriti stvarno stanje.... ne političari i politika.

VL
TO
Toni12345
15:35 18.06.2012.

Stier laže. EK je preporučila Vladi, da ravnatelja bira kvalificiranom saborskom većinom. Nije lijepo lagati, Stier (baš hrvatsko prezime, kao i Bauer ili Miller).

VL
ER
Erhard
15:41 18.06.2012.

Sve sto je drzavno nije i nemoze biti vlasnistvo partije na vlasti ili ti vlade dana. Sve drzavno pripada svim drzavljanima republike Hrvatske i time Hrvatskom Saboru kao svom predstavniku. Prema tome vladanje drzavnim resursima ma koji god oni bili mora se odlucivati kroz dvotrecinsku vecinu (najmanje). To je istinska demokracija, koja onemogucava zloupotrebe od strane vladajucih.

VL
TO
Toni12345
15:49 18.06.2012.

18.06.2012. u 15:41h Erhard je napisao/la: Sve sto je drzavno nije i nemoze biti vlasnistvo partije na vlasti ili ti vlade dana. Sve drzavno pripada svim drzavljanima republike Hrvatske i time Hrvatskom Saboru kao svom predstavniku. Prema tome vladanje drzavnim resursima ma koji god oni bili mora se odlucivati kroz dvotrecinsku vecinu (najmanje). To je istinska demokracija, koja onemogucava zloupotrebe od strane vladajucih. ------- Istinska demokracija je kada poraženi shvate da nemaju parlamentarnu većinu iza sebe. Vlada je birana kvalificiranom većinom, a zašto ne bi mogao biti ravnatelj izabren kvalificiranom većinom? HRT treba imati ravnatelja sa političkom podrškom vladajuće većine, sa kojom će trebati restrukturirati javni servis. A to znači otpuštanje barem 40% djelatnika. Bez podrške Vlade, koja predstavlja državu, nema provedbe restrukturiranja.

VL
ER
Erhard
16:03 18.06.2012.

Mediji su glavni izvor manipulacije javnosti i stoga moraju biti potpuno nezavisni od vladajuce garniture i prezentirati istinu i samo istinu bez obzira kakova ona bila. Pogotovo drzavni mediji koje mi svi placamo i odrzavamo moraju biti potpuno nerpristrani. U pravljanje medijima mora biti u rukama partiskih nepristranih menadera. A to znaci i profesionalizam u upravljanju.

VL
ER
Erhard
16:13 18.06.2012.

Restruktuiranje znaci optimizaciju u upravljanju, a to zanci profesionalizam. Restrukturiranje ne zavisi od vlade. Menadment javnih poduzeca treba izvrsiti restruktuiranje prema raspolozivim budetskim sredstvima nezavisno od socijalne politike vlade. To zanci profesionalizam u upravljanju. Vlada treba da stvori budeget, a menadment da upravlja (nezavisno od politike) i za to treba da podnese godisnji izvjestaj Saboru, kao svojoj Generalnoj Skupstini. Sabor onda dvotrecinskom vecinom ( Kao predatavnik svih gradana Hrvatske) treba da odluci da prihvati ili odbije Godisnji Izvjestaj. To je prava demokracija.

VL
TO
Toni12345
16:27 18.06.2012.

18.06.2012. u 16:13h Erhard je napisao/la: ------------ Slažem se sa Vama. Ali gdje naći neutralne profesionalce koji znaju upravljati medijima? Ipak smo mi mala država. Problem je, da HDZ-u paše ovo vodstvo i ne želi da odstupi. Smjene aktualne Uprave i postavljanje najstručnjih ljudi ne ide u prilog HDZ-ovcima, koji žele preko Programskog Vijeća održati svoju moć na Prisavlju. Zato je promjena Zakona i potrebna, jer se programsko vijeće treba baviti programom a ne kadroviranjem. Teško će se naći 2/3 većina dok postoji destruktivni HDZ. I ja nisam najzadovoljniji ovim rješenjem, ali to je u trenutku najrealnije rješenje kako srediti HRT, koji bi za istinsko nezavisno informiranje trebao ukinuti reklame.

VL
ER
Erhard
16:29 18.06.2012.

Za rekonstruiranje javnih poduzeca ne treba imati politicki podobne menadere odanih partiji na vlasti. Menaderi trerbaju imati na raspolaganju odgovarajucu legislativu, za sto je odgovorna vlada dana. Za svoj rad ako je pozitivan trebaju biti adekvatno nagradeni ili obratno. To je sustina.

VL
TO
Toni12345
16:32 18.06.2012.

18.06.2012. u 16:29h Erhard je napisao/la: ------- Uvijek će se netko naći, koji će reći da je ovaj ili onaj blizak ovoj ili onoj stranci.

VL
ER
Erhard
16:49 18.06.2012.

Sustina je da je potrebno naci sistem koji bi izbacio politiku u upravljanu drzavnim poduzecima. Ovdije ja govorim generalno. Drzavno poduzece treba poslovati po istim principima kao privatni sektor s primarnim zadatkom da osvari profit za sve gradane Hrvatske. Socijalni factori ne bi trebali biti element u njihovom upravljanju. Socijala je u ingerenciji vlade dana. Cijelo vrijem cujem dogmu da drzava nije dobar gospodar. To je tocno ako politka upravlja. Imamo uspiesnih drzavnih tvrtki, ali i nespijesnih privatnih. Inace nebi bankrotirale. Profesionalizam je ono sto nam treba a ne politika u upravljanju. Bilo koja partija koja uspije uvesti profesionalizam u upravlajnje drzavnim poduzecima i drzavnoj upravi bez politickkog klijentelizma ce napraviti golemu uslugu Hrvatskoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.