Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ipsilon

D. Smoković u obrani spomenula cijeli politički vrh, čak i Sanadera

\'09.05.2011. Rijeka  -  Pocelo sudjenje u slucaju Ipsilon, odnosno prvoptuzenom Drazenu Golemovicu i jos osmero osoba protiv kojih je USKOK u listopadu 2009. podignuo optuznicu zbog vise kaznjivih dj
Goran Kovačić/Pixsell
14.06.2011.
u 21:00

Golemović joj je, tvrdi optužena, govorio da je obožava. A druženje i kave s Golemovićem za D. Smoković bili su potpuno prijateljski.

Više od četiri sata svoju je obranu u utorak, u nastavku suđenja u aferi Ipsilon, iznosila optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković, koja je među troje optuženih koji se ne smatraju krivima za optužbe kojima ih tereti USKOK.

Smoković je bila opširna, već na početku je istakla da na pitanja zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline neće odgovarati jer ju drži pristranom i neobjektivnom u ovom postupku, a potom je veći dio svoje obrane posvetila "kontekstu" događaja koji su je doveli na optuženičku klupu i uništili joj život.

Navodeći brojne predmete na kojima je kao tužiteljica beskompromisno radila ne strahujući od moćnika, zaključila je da je optužena upravo zato što je smetala i zamjerila se mnogima, od svojih nadređenih Bajića i Novosela do šefova policije i političara u Istri te bivšeg premijera Sanadera.

Druženje i kave s optuženim Golemovićem za nju su bili prijateljski, nije imala u obradi ni jedan predmet vezan za njega, a 2006. godine, kad su se upoznali, nije imao ni jednu kaznenu prijavu.

– Bio mi je zanimljiv kao osoba. Od njega sam doznavala mnogo, ali nisam mu odavala saznanja iz svog ili policijskog posla povezanog s njim – ustvrdila je te dodala da joj je govorio da je obožava i da je krasna osoba.

Sastanak s policajcem Zenzerovićem, koji je Smoković teško teretio da je pokušala utjecati na njega kako bi "olabavio" u obradi nad Golemovićem, opisala je sasvim drugačije. Tvrdi da se nisu sastali zbog Golemovića, da ga je on prvi počeo spominjati, a da ga je ona savjetovala u vezi s napredovanjem, a u vezi s Golemovićem da bude pametan i pazi kako radi, da se ne bi ponovio slučaj Herak. Spornu ogrlicu za koju je i Golemović priznao da joj je darovao upravo zbog utjecaja na policajca smatrala je božićnim darom.

Komentara 3

OG
Oger
05:59 15.06.2011.

Koje prostituiranje! Primiti kao dar ogrlicu od muskarca koji joj nije nista. Fuj. Toj zeni ne fali samo na moralu vec i na zenskom ponosu. Jos jednom- fuj.

XY
xyzeeee
07:18 17.06.2011.

Čitajuć početak pomisli \"možda joj stvarno namještaju zbog poštenog rada kad ono ogrlica kao božićni dar .Pa da je čokolada još bi joj i povjerovala

SA
sadaive
07:08 18.06.2011.

Moralne norme i zakoni su bili drukčiji u vrijeme dok je studirala,to su kulturološke razlike..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije