Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem broj 1

D. Jelić: Ako kupite hotel samo da ga prodate, imat ćete livadu

'20.01.2011., Karlovac - Razruseni i unisteni hotel Korana godinama ceka vlasnika i uredenje. Zidovi su isarani grafitima.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
08.02.2011.
u 15:34

- Grad će pomoći svakome tko želi napraviti nešto korisno s hotelom, najavljuje Damir Jelić

- Oni koji žele postati vlasnicima hotela Korana da na tom prostoru naprave nešto novo, imat će našu podršku. Međutim, onima koji žele kupiti devastirani objekt samo zato da bi ga kasnije prodali, poručujem da ćemo prenamijeniti to zemljište pa neka prodaju livadu, kaže gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, dodajući da bi, da se takva poruka odaslala prije posljednjeg sudskog ročišta, hotel Korana danas bio gradski biser.

 Predstavljeni su metodologija i ciljevi izrade Strategije razvoja Karlovca od 2011. do 2012. godine.

 – Trenutačno analiziramo kojim resursima Grad točno raspolaže, na koji način funkcionira gospodarstvo, kakvi su društveni trendovi posljednjih pet godina i koji su postojeći razvojni projekti - rekao je Stjepan Mrežar, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za proračun i financije Lidije Malović.

 U izradu strategije nisu uključni samo gradski dužnosnici i djelatnici, nego i predstavnici oporbe te ostalih interesnih skupina.

 – Trudim se razvijati kulturu političkog komuniciranja. Vjerujem u dogovor o strategiji. Što možemo izgubiti?! – kaže Jelić.

Na pitanje zašto se prvo mijenjalo prostorne planove, a potom tek počelo osmišljavati strategiju koja može uroditi ponovnim proceduralno-zahtjevnim izmjenama Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana, Jelić odgovara da je to učinjeno na zahtjev gospodarstvenika.

– Time želimo osigurati petstotinjak novih radnih mjesta – kaže Jelić.

Ključne riječi

Komentara 4

OD
ODzizsKrajst
16:41 08.02.2011.

Zbilja šteta kaj je u zadnjih 20 godina gradom vladala Stranka Pingvina Veseljaka I Provodadžija, a ne HDZ, pa se to nije moglo napravit i ranije. A ne, ček, pa HDZ je na vlasti (ne računajući one četiri godine kadd je zbilja vladala Stranka Pingvina Veseljaka i Provodadžija) 20 godina. Hmmm... Ali okej, ovo je u biti dobra najava.

JA
jamadolac
18:25 08.02.2011.

G . Jeliću dok vi prenamjenite zemljište oni će ga dva puta prodati a u prilog toj tezi ide izjava – Trenutačno analiziramo kojim resursima Grad točno raspolaže, na koji način funkcionira gospodarstvo, kakvi su društveni trendovi posljednjih pet godina i koji su postojeći razvojni projekti - rekao je Stjepan Mrežar,

MA
madas
20:18 08.02.2011.

Pa kaj fali livadi? To je savrseno...Onda bi g.Jelic i Gda Jaca mogli kupiti stado ovaca i tamo napasati a i na Vunskom polju. Vratili bi tradiciju i jos bi zaradili po originalnoj ideje iste. Pa moze li bolje? beeeeeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije