Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlatko Cvrtila:

Cvrtila: Odmor dužnosnika u rezidencijama nije rastrošnost

'13.08..2010.,-Fazana .Tocno u 10,00 Jadranka Kosor stigla u Fazanu brodicom s Vile Jadranka te se nakon kratkog zadrzavanja uputila na put- na slici u pratnji Branka Lukjica,Marina Rocea i Eduarda  K
'Dusko Marusic/PIXSELL'
13.08.2010.
u 21:42

Premijerka je Koliću, Lukiću i Roceu kazala da joj se Brijuni jako sviđaju, ali da se nije dobro odmorila jer je imala tridesetak poziva dnevno pa joj se boravak pretvorio u radni odmor.

Trodnevni boravak na Brijunima premijerka Jadranka Kosor završila je danas oko 10 sati, kad je napustila vilu Jadranka te gliserom stigla do Fažane. U baru Brioni sastala se sa svojim domaćinima: ravnateljem Javne ustanove Brijuni Eduardom Kolićem, direktorom prodaje Brankom Lukićem te predsjednikom istarskog HDZ-a Marinom Roceom.

Javna ustanova Brijuni uručila je premijerki unikatan dar, skulpturu-zdjelu od maslinova drva koje izrađuje umjetnik Saša Matijašević. Slične skulpture na Brijunima se prodaju po cijeni od 2000 do 5000 kuna. Premijerka je Koliću, Lukiću i Roceu kazala da joj se Brijuni jako sviđaju, ali da se nije dobro odmorila jer je imala tridesetak poziva dnevno pa joj se boravak pretvorio u radni odmor, a bila je i iznenađena medijskom pozornošću.

Poznati znače promidžbu
Osim premijerke, s Brijuna je otišao i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, koji je boravio u vili Kaštel, a odmor je ondje završio i Vlatko Cvrtila, stručnjak za sigurnosna pitanja. On je sa suprugom o svom trošku četiri dana bio u hotelu "Neptun". Na pitanje zašto je toliko tajnovitosti oko odmora u rezidencijalnim objektima, odgovorio je:

– Rezidencije i postoje za odmor i boravak dužnosnika, međutim, neki se boje mišljenja javnosti, pogotovo u vremenima recesije. Premijerka je osjetljiva na to jer javnost rezidencije percipira kao trošak iako je bolje da se koriste jer i hladan pogon stoji. Predsjednik Josipović ljetovao je u obiteljskoj kući, što je malo neuobičajeno. Odmor u rezidencijama je i jeftiniji za državu nego odmor u hotelu ili negdje drugdje gdje valja dodatno organizirati osiguranje. Bivši predsjednik Mesić ljetuje privatno, pa je državu dodatno stajalo njegovo osiguranje. Dobro je rezidencije za odmor ponuditi našim i stranim državnicima zbog sigurnosti tih osoba, a i područje na kojem su rezidencije ima dodatnu promidžbu kada se pročuje da je ondje ljetovao netko poznat – objasnio je Vlatko Cvrtila.

No Brijunima i ne treba dodatna promidžba iako se čini da je ovih dana otok pun poznatih. Sreli smo ondje i saborskog zastupnika Nenada Stazića, koji je se vozio u elektromobilu sa suprugom. Mnogi strani turisti, a sve je više starijih gostiju iz Italije i Slovenije, i ne znaju da ljetuju tek kilometar od rezidencija.

Doplovio i Berger
No, ni oni koji znaju nisu pretjerano zainteresirani za tu činjenicu. Branko Drndalovski, koji živi i radi u Italiji, povjerava nam:

– Vidio sam ovdje Helmuta Bergera, vozača Formule 1, i to mi je puno zanimljivije. On je tu doplovio jahtom. Neki sam dan igrao tenis s ekonomskim savjetnikom za istočnu Europu i Aziju. Na Brijunima se može doista sresti puno poznatih ljudi, pa hrvatski političari i nisu najveće zvijezde – kaže Drndalovski.

Nenad Tatarinov, koji je na Brijunima zadužen za VIP goste, kaže da više i ne zna što je to VIP gost.

– Kad Amerikanci dođu na Brijune, već dobro znaju povijest, Ruse zanima sve što je vezano uz Tita, a Talijani se previše i ne raspituju – kaže Tatarinov.

Komentara 30

OB
-obrisani-
22:06 13.08.2010.

Hrvatske građane,najviše košta naše osiguranje Mi u stvari ,na moru više radimo

OB
-obrisani-
22:06 13.08.2010.

Cvrtila: Odmor dužnosnika u rezidencijama nije rastrošnost nego je to najnormalnija potreba da se te najistaknutije hrvatine fino i besplatno odmore i snuju nove strategije kako nastaviti uspješan put Hrvatske u sferi privrede, financija i politike..

PG
praseca gripa
22:06 13.08.2010.

Jesam li tocno rekla kad sam rekla da \"krema\" napusta Brijunsko otocje? \"Pece ih savjest\"! A ovo sto prica Cvrtila je prodavanje magle nama koji ionako nemamo mogucnosti(novaca) za boravak na toj kontroverznoj destinaciji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije