Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon uhićenja

Cvrtila: Mesiću sam savjetovao da Kruljca ne imenuje zapovjednikom

kruljac (1)
Davor Javorović/PIXSELL
12.07.2011.
u 19:48

Kruljca je u zatvoru posjetio odvjetnik Marko Dumančić. Očekivao je, kaže, još prije uhićenja da će njegova karijera u vojsci završiti

– General-pukovnik Mladen Kruljac to je očekivao. Znao je da je njegova karijera završena još prije uhićenja, bez obzira na to kako će ovaj postupak završiti – prenio je Marko Dumančić, branitelj uhićenog bivšeg zapovjednika KOV-a, reakciju svog klijenta vezano za razrješenje s dužnosti.

Posjetio ga je u istražnom zatvoru (koji mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke), no precizne inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, dodaje, još mu nisu poznate. Nakon što bude s njima upoznat, tvrdi, sastavit će popis svjedoka koje kani ispitati u sklopu odvjetničke istrage. Poznato je već da će bivši predsjednik Stjepan Mesić biti jedan od Kruljčevih svjedoka. Inače, Vlatko Cvrtila, bivši Mesićev savjetnik, tvrdi da je tadašnjem šefu države za Kruljčeva imenovanja zapovjednikom KOV-a savjetovao da mu ne povjeri tu dužnost.

– Rekao sam mu da ipak treba voditi računa o javnosti i provjeriti koliko su istinite priče koje su u to vrijeme kolale o Kruljcu. Pokušao sam mu objasniti da je u demokratskom društvu vrlo bitan čimbenik i javnost – kaže Cvrtila.

Bivši je predsjednik, nastavlja, na kraju donio odluku o Kruljčevu postavljanju na čelo KOV-a uzimajući u obzir u prvom redu njegov vojni put i vojne kvalitete, što, dodaje, nikada nije bilo sporno. Hoće li USKOK u provođenju istrage protiv Kruljca i još petorice zbog malverzacija zemljištem u Sibinju, možda ispitati i bivšeg šefa države, kaže, nije siguran. Pogotovo zato, dodaje, jer je Mesić najavio da će biti svjedok obrane. (sk/VLM)

 

Komentara 76

Avatar florenz
florenz
07:26 14.07.2011.

Opet jedan \"general poslije bitke\".

ZO
Zonasumraka39
19:52 12.07.2011.

Eto da i Mesić nekom bude svjedok obrane,uglavnom se navikao biti svjedokom tužiteljstva protiv hrvatskih generala....

M1
Marko 1970
22:43 12.07.2011.

Pa što nije lijepo dao ostavku na dužnost savjetnika ako je misli da je to kljucni problem! Sada je lako pljucati jadnog Kruljca i Mesića! Uz takve savjetnike kome trebaju neprijatelji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije