Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.03.2017. u 12:15

Državni odvjetnik poslužio je kao alibi nakon otkrića da se kralo i u ovoj Vladi

 Svaka istraga u Vladi loša je vijest, naročito ako je kriminalističkog karaktera. Hrvatska javnost i međunarodna zajednica svakako s podozrenjem gledaju na mogućnost da se lopovluk uvukao i godinama tabori u najvišim državnim institucijama, među dužnosnicima, šefovima njihovih ureda, njihovim tajnicama... Bez obzira što se ovakve istrage svode pod egidu borbe protiv korupcije, pa čak i razotkrivanje kriminala među najelitnijim političkim krugovima, činjenica je da od hapšenja Ive Sanadera 2009. godine hrvatski pravosudni organi kopaju po nestašlucima državnog vrha, neprestano otvarajući nove i sve senzacionalnije korupcionaške afere s neizvjesnim ishodom.

Logično je pitanje – jesmo li nacija toliko ogrezla u kriminal, ili su nam policija i Državno odvjetništvo nesposobni. A možda je istina negdje između. U svakom slučaju, nimalo obećavajuće za imidž države koja vapi za međunarodnim ugledom i investicijama. Tužan dojam o državi gdje još malo koga čudi što njezini službenici vjerojatno godinama potkradaju blagajnu premijerova ureda nimalo ne ublažava ni jučerašnja slika iz Banskih dvora. Tamo se uz bok premijeru Andreju Plenkoviću pojavio glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, kojem omjer pokrenutih istraga i dobivenih parnica nikako ne ide na ruku.

Pitanje se nameće samo od sebe – što je radio na presici u Vladi koju istražuje? Zašto je pristao na tu šaradu, novinarima nije želio otkriti. Ovako ostaje zaključak da je samo poslužio kao alibi premijeru koji otkrićem da se kralo na dnevnicama i nakon Milanovića kontrolira štetu. Plenković, naime, jučer ni jednom riječju nije otklonio mogućnost da su se nestašluci s dnevnicama radili i za 
njegova mandata pa je logična pretpostavka da će se posljedice ove afere preliti i na njegovu Vladu.  

>>Dinko Cvitan otkrio zašto je i on bio na konferenciji

>>Plenković: Slučajevi s nepravilnim dnevnicama nastavili su se i nakon Vlade Zorana Milanovića

Komentara 10

DU
Deleted user
13:16 07.03.2017.

Vecernji zestina kojom pokusavate skrenuti pozornost i oprati sumnje prema partiji postaje degutantna, Tekst je obicna demagogija i pamflet ocigledno napisan na Iblerovom trgu. ovo lici na plcen tekst, a vi mi obrisite komentar kao i svaki koji je slicna karaktera

MA
medjimurec_at
14:30 07.03.2017.

Mislav Simatovic , polupismeni novinarcic. Cvitan ne istrazuje vladu neko tajnistvo vlade koje radi vec poprilicno godina u jednom te istom sastavu . Ministri i vlade se mijenjaju a stakori i dalje rade isti posao -kradu.

DU
Deleted user
14:17 07.03.2017.

Ovi je sve dio pakla koji je obećao drug vrag. Što se drugo moglo očekivati od đavla i njegovih suradnika medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije