Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoreno za javnost

Cvik i njegovi dileri dovedeni s lisičinama

cvik
Nino Strmotić
02.11.2009.
u 15:44

Cvitanovića te njih još 15 tereti se za organiziranu prodaju heroina na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje korčulanskom narkobosu Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovim dilerima, a optuženici su zbog nedavnog incidenta u velikoj dvorani splitske palače pravde dovedeni s lisičinama.

Odluka da im se lisičine ostave i u sudnici bila je mjera pravosudne policije. Pobojali su se da bi se moglo dogoditi slično kao i prošli tjedan na suđenju dilerskoj skupini pod vodstvom braće Svalina, kada je jedan od optuženika povećim fasciklom gađao sudsko vijeće.

Prvi se protiv te mjere pobunio Cvik jer s lisičinama nije mogao zapisivati natuknice kako bi mogao postavljati pitanja, pa je predsjednik sudskog vijeća Zoran Matulović odlučio da im se lisičine skinu na njegovu odgovornost. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a videolinkom s tajne lokacije svjedočili su zaštićeni svjedoci Luka 1 i Luka 3.

Prvi je kazao kako je za Cvitanovića prenosio pakete droge, ali nikada sam nije vidio što je unutra. Kazali su mu da je riječ o marihuani. Luka 3 nije teretio Cvika, već je, kao i neki prije saslušani svjedoci, teretio Stjepana Matusinu.

Bio je posve siguran da je drogu kupovao potkraj 2004. godine od Matusine, no to je bilo teško izvedivo budući je Matusina od srpnja 2004. do veljače 2005. bio u dubrovačkom zatvoru.

Cvitanovića te njih još 15 tereti se za organiziranu prodaju heroina na području Dubrovačko-neretvanske županije. Drogu su, prema Uskokovoj optužnici, prodavali od početka 2003. do studenoga 2006. godine, a preprodajom heroina zaradili su sedam milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja u utorak, kada će se saslušati zaštićeni svjedok Luka 4, a vrata sudnice će, kao i danas, biti zatvorena za javnost.

Komentara 2

KI
kiseljali
11:43 03.11.2009.

jadan dečko, žalosno..

OB
-obrisani-
16:12 02.11.2009.

lijepo se ugojio ovaj diler ...bogami dobro ga država hrvatska servisira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije