Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čuvao mačku najboljem prijatelju pa mu ukrao 1900 eura

Kradljivac je imao problema s kockom, a prijatelju je lagao da se u njegovoj sobi dogodio požar
18. lipnja 2019. u 21:24 4 komentara 832 prikaza
Mačka/Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Općinski sud u Splitu presudio je 29-godišnjaku koji je svom najboljem prijatelju otuđio 1900 eura dok mu je čuvao mačku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ilustracija/krađa novčanika krađe novčanika U Dubrovniku s turističkom sezonom počela i sezona džepara

Sud mu je dosudio uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci uz rok kušnje od 2 godine. Također, kada presuda postane pravomoćna optuženi mu mora u roku od 3 mjeseca vratiti ukradenu količinu novca.

Na suđenju se otkrilo da je kradljivac imao problema s kockanjem.

U optužnici piše da je 29-godišnjem prijatelju dao ključeve od stana da pričuva mačku preko vikenda dok je on na putu s obitelji. Na kraju je iz ladice noćnog ormarića u spavaćoj sobi uzeo 1900 eura, a zatim inscenirao požar da prikrije požar.

zgrada suda OPTUŽEN ZA NADRIPISARSTVO Radio kao odvjetnik četiri godine iako mu je to bilo zabranjeno

- Bio mi je najbolji prijatelj i vrlo često je dolazio u stan mojih roditelja i u moju sobu te je znao da stavljam novac u jednu bilježnicu u ormariću pokraj kreveta. Kada smo se vratili s puta, rekao mi je da je u mojoj sobi došlo do zapaljenja, ali da je on to sve riješio. U sobi sam vidio da je noćni ormarić pokraj kreveta izgoren i to najviše ladica. Ali, bilo je dosta nelogičnosti, pa tako krevet koji je naslonjen na ormarić nije bio niti malo ocrnjen.

Također je bilo crno oko utičnice na zidu, ali ona sama uopće nije bila izgorena, iako mi je rekao da je do zapaljenja došlo upravo kod nje. Iz ladice je nedostajalo više stvari, a između ostalog i bilježnica u kojoj je bio novac. Kada sam o ovome razgovarao s njim, on mi je rekao da je ove stvari koje nedostaju bacio kroz prozor jer je htio spriječiti širenje plamena. Tražio sam ispred zgrade ispod prozora, ali nisam pronašao predmete koji su nestali iz ladice. U bilježnici je bilo sigurno najmanje 1.900 eura, a možda i više. Imao sam tada saznanja da on ima problema s kockom, i to u kladionicama i igranjem na poker - rekao je mladić.

Na kraju je sve priznao na sudu te je obećao vratiti otuđenu sumu.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Dumen
  Dumen:

  Ljubitelji pasa bi lopova operušali a možda i pretukli za čuvanje ljubimca psa.

 • tante7504:

  Ni prvi ni zadnji

 • komar64:

  Čovjek naplatio čuvanje...ako ima za mačku ima i za lopova.