Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo otkriće

Curiosity na Marsu otkrio 'podatke za povijesne udžbenike'

'This artist\'s concept depicts the rover Curiosity, of NASA\'s Mars Science Laboratory mission, as it uses its Chemistry and Camera (ChemCam) instrument to investigate the composition of a rock surfa
'HANDOUT'
21.11.2012.
u 13:50

Curiosity je otkriće napravio u kemijskom laboratoriju SAM koji ima mogućnost identificirati organske tvari i spojeve ugljika koji su temelj života koji poznajemo

– Rover Curiosity zabilježio je otkrića za povijesne udžbenike, no morat ćemo pričekati još nekoliko tjedana prije nego što se objavi što Crveni planet može biti – izjavio je to John Grotzinger, šef tima koji nadgleda misiju Curiosity, piše The Huffington Post.

Curiosity je, naime, otkriće napravio u kemijskom laboratoriju SAM koji ima mogućnost identificirati organske tvari i spojeve ugljika koji su temelj života koji poznajemo. SAM je otkrio nešto zanimljivo u uzorcima tla koje je rover prikupio tijekom posljednjih nekoliko tjedana, a kompletna analiza potrajat će još nekoliko tjedana.

– Zasad izgleda obećavajuće – napominje John Grotzinger, a podatke će objaviti na sastanku Američke geofizičke unije koji se održava između 3. i 7. prosinca.

>> Curiosity se 'prošetao' Marsom i ostavio ljudske otiske

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
15:04 21.11.2012.

imamo na planeti zvana zemlja,3 miljiarde skroz gladnih ljudi,i 1 miljijardu polu-gladnih,a ovi debili ulazu na stotine milijardi u neke masinice i gumene toskice,koji su eto otisli na ,Mars da istrazuju imali gore gladnih ljudi

IM
Immanuell
15:12 21.11.2012.

Ubijanje će se nastaviti, i rast populacije isto..... Traži se rezervna Zemlja gdje bi kolonisti mogli krenuti širenje..... Ratovi se umnožavaju, živci su sve tanji, sve je bliže dan kad će netko stisnuti dugme..... Presporo ovo otkrivanje novog ide, treba tu godina i godina. Kako se stvari na Zemlji odvijaju, mi "dole" nemamo toliko vremena..... I da imamo, ako bi se i slalo ekipu, mi sigurno nećemo biti u njoj.....

YU
Yurano
19:23 21.11.2012.

kordunas vidim da si vrlo socijalno osjetljiva osoba Trošak misije Curiosity je 2,5 milijardi USD Financiranje trupa u Afganistanu i Iraku SAMO u 2011 godini je 159 milijardi USD. Misije Irak i Afganistan traju tamo od 2001 i godišnje ue u prosjeku progutaju 80 milijardi USD. Misija Mars Science Laboratory počela je 2004, i završit će 2021 Ukupan buđet misije je 2,5 milijardi USD ili 0,15 milijadri USD godišnje. Lega kordunas, prvo se informiraj, pa posloži neke prioritete a tek onda moraliziraj i prozivaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije