Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostatak dokaza

Čupko oslobođen optužbi za dvostruki pokušaj ubojstva

cupko
Milena Zajović
30.04.2010.
u 13:24

Svjedoci nisu bili potpuno sigurni da su na mjestu događaja vidjeli upravo Gorana Hajdukovića - obrazložio je sudac.

ZAGREB – Nitko od svjedoka i oštećenika koji su svjedočili u ovom postupku nije bio potpuno siguran u to da su na mjestu događaja vidjeli upravo Gorana Hajdukovića. Neki su bili sigurni 60 do 70 posto, no to nije dovoljno – obrazložio je sudac Županijskog suda Zoran Luburić nepravomoćnu odluku kojom je oslobodio bivšeg novinara i gorljivog BBB-a Gorana Hajdukovića Čupka (34) od optužbe da je 27. svibnja 2001. godine nožem izbo dvojicu navijača Hajduka, Serafina Kodića i Antuna Đurića, u kafiću Wien.
Također, da je dva sata prije toga sudjelovao u premlaćivanju druge dvojice navijača u Sv. Ivanu Zelini.

Istom su presudom Hasan Kurtić (36), Domagoj Štefanec (32) i Enes Demirović (36) zbog nasilničkog ponašanja osuđeni na osam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine. Sud je uzeo u obzir njihove obrane, neosuđivanost i činjenicu da su u vrijeme počinjenja bili mladi.

Tužitelj je u završnoj riječi naglasio da je riječ o zatvorenom krugu indicija koje upućuju na to da je Čupko počinitelj, dok je Čupkov branitelj ustvrdio da je riječ o konstrukciji temeljenoj na pretpostavkama.

Što se tiče Čupkove tetovaže hrvatskog pletera na lijevoj podlaktici, koju je prepoznao jedan od svjedoka sukoba iz 2001. godine, ona za sud nije bila bitna.

Naime, Čupko je na ranije ročište donio CD sa slikama tetovaže koju je napravio 2008. godine na Tattoo konvenciji u Amsterdamu. Ispostavilo se da su tri slike tetovaže doista nastale između 28. svibnja i 1. lipnja 2008.
Tužiteljstvo je najavilo žalbu.

Komentara 7

Avatar sizif
sizif
10:21 01.05.2010.

Kod nas se i onako kažnjava uspješan \"pokušaj\" ubojstva! S toga Čupka na popravni. Dali su mu još jednu šansu. KONAČNO da nekoga ubije. Daboda to bio netko od onih koji ga oslobađaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Čupko im se s materom dabogda!

Avatar sizif
sizif
10:23 01.05.2010.

znam da će me izbrisati...

BJ
bjuri47
09:26 01.05.2010.

dinamo -nula bodova...volim Croatiu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije