Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar - 25 godina poslije
Povratak na članak

Čuo sam Ovčaru: Mrtvih više nema. Pamtite ih, a živima pomozite da žive

Kad čovjek takvo mjesto posjeti sam, kad bude tog jednog običnog prosječno tmurnog jesenskog poslijepodneva jedini posjetitelj, kad stoji usred ravnice i masne preorane zemlje okružen tišinom, bez govora, molitava i muzike, onda ima samo sebe i ono što je donio u svojoj glavi i srcu mrtvim domaćinima kojih više nema.

Komentari 29

KA
kajbum
08:00 18.11.2016.

Pitajajte pupovca jeli njemu zao

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
08:05 18.11.2016.

Zlocinci su medju nama, procesuirati pa ce biti mir.

VL
DU
Deleted user
08:07 18.11.2016.

Pokoj im vječni i neka im je laka hrvatska zemlja!

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:26 18.11.2016.

pofuk, mrtvi ne sute, oni vriste. Da si bio tamo u to doba, znao bi....ovako si samo jos jedan sluga svog srpskog vlasnika....

VL
JA
javornov
09:07 18.11.2016.

Lijepo. Pofuk dakle ipak ima smisla za pijetet! On znači ipak poštuje mrtve ali neke izgleda ni kada su mrtvi. Ja-ja, lijepo on to piše, kao da se ispovjeda za grijeh vrijeđanja. Potrudio se da napiše:"zato smo odgovorni za ono što izmišljamo, govorimo, molimo i pjevamo nad grobovima i stratištima onih kojih više nema." Da-da i jest odgovoran, sam sebi Pofuk skače u usta. Jest odgovoran za teško vrijeđanje pokojnog akademika Slobodana Novaka. Pofuk za oca nema pijeteta, ni isprike. Sam lijepo piše da je odgovoran, lijepo piše da je odgovoran i za ono što izmišlja. Odgovoran je i zato što dira u mir pokojnika hrvatskog književnika Slobodana Novaka. Odgovoran je i treba ga biti stid što mu je zanijekao pravo na pijetet i na mir u smrti. Pofuka su sutigle vlastite misli i zaskočile u punoj kontradikciji.

VL
DU
Deleted user
09:09 18.11.2016.

Sramotan članak ismijavanja, ruganja i omalovažavanje hrvatskih žrtava! Ništa čudno, jer koliko je sramotan članak toliko je sramotan i autor! Bljak!

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
08:41 18.11.2016.

I nešto bi i napisao o herojima Vukovara, a to su svi branitelji i građani tog grada, ali na ovaj portal slabo i dolazim... cunzura je preuzela komentiranje, stalno neki banovi po točki br. 5 jer se ne držiš teme ili pak neki linkovi, pto nema veze s vezom... meni je VL kao portal sve više prošlost...

VL
KH
k.h.9
08:56 18.11.2016.

A tu odmah pored nas u zemlji koja je odgovorna za sve ovo, na čelu te zemlje je trojka koja je učestvovala u zločinima a sada im se pridružio i glavni ideolog direktno iz Haga(Šešelj). Preko noći su prestali biti radikali da zametu sve tragove svoga zločinačkog djelovanja. Pitam se samo kako se naši politički vođe mogu s njima sastajati a da ne izgube obraz.

VL
MA
Marko1337
08:35 18.11.2016.

Vukovarcima treba pomoći da si sami pomognu. Ima pojedinaca koji su na državnim jaslama sa velikim primanjima i takvi su najveći kočničar, pa i moralni za pokretanje mukotrpnih poslova. Vukovar je miljenik svih Hrvata, Dunavom je povezan čitavim svijetom . to mogu pokrenuti samo Vukovarci,novi heroji.

VL
DU
dunhill
09:13 18.11.2016.

Počivali u miru s Bogom svi branitelji i Hrvati koji su pali za Vukovar i Hrvatsku. Sramota je da danas Hrvatskom nekažnjeno harače bandići, horvatičići, hercegovačka i ina mafija, zar su za to naši domobrani dali živote? Tuđman je imao dobru ideju, imali su je i drugi hrvatski velikani, ali je na tron doveo mafiju koja 25 godina razara Hrvatsku.

VL
JA
javornov
11:25 18.11.2016.

To je poprilično bolesno: Pofuk u istom mjesecu napada jednog mrtvog čovjeka i odaje pijetet drugim mrtvim ljudima! Zaista najpogodniji, etički novinar kojeg je Večernjak mogao poslati na komemoraciju u Vukovar! Fuj.

VL
AP
apolon
11:03 19.11.2016.

Pazljivo sam procitao tekst u kome je autor clanka nastojao posve izbrisati emocionalnu i svaku drugu vezu izmedju mrtvih i zivih pitam....da li bi ovaj uradak bio jednako obojen bez boje i mirisa da kojim slucajem ispod njegovih nogu lezeu leze njegova braca roditelji stricevi zena ili djeca??? Sramotan clanak!!!

VL
KR
Kroat91
20:49 21.11.2016.

Kako može jugoslaven pisati o Vukovaru.Upravo njegova JNA je napravila neviđene zločine u Vukovaru.

VL
MA
Malenkost
07:54 18.11.2016.

Vukovar je politicarima ustvari jedno moralno deblo o kojem ce se pocesati nemoralne politicke svinje. A nakon toga ponovno pljacka i unistenje HR, Iseljavanje maldih, Beznade, Siromastvo, ... . Gadljivo mi je vidjeti politicare u Vukovaru.

VL
DU
Deleted user
08:39 18.11.2016.

Jako dobro napisano, dosta dirljivo. Pokoj vječni svima, počivali u miru.

VL
VI
Vito
07:38 18.11.2016.

Vidi se koliko je pljačkaškoj organizaciji osuđenoj pred sudom za pljačku Hrvatske stalo do Vukovara - i nakon 20 godina od "oslobođenja" nije obnovila vukovarsku industriju ______ Ali je obnovila svoju vladavinu pa će ponovo "farbati tunele" i trošiti državne novce na domjenke i natpise te povećavati sebi plaću i zapošljavati rodijake _________Koliko im je stalo do poštenja vidljivo je u zapošljavanju plagojatora i podmitljivog ustavnog suca _______ Takvima je Vukovar "kasica prasica" i opravdanje za pljačkanje naroda. ________ Da je takvima stvarno stalo do obnove Vukovara, bio bi obnovljen u godinu dana, a ne da "u ime Vukovara" uzimaju novce "humanitarnim akcijama" od opljačkanog naroda, umjesto toga oni sebi povećavaju plaće, nama povećavaju poreze, sebi kupuju nove aute i povećavaju broj ministarstava i poslušnih apartčika

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.