Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kanadski veleposlanik

'Čuo sam o gnusnom incidentu te sam želio i sam obići spomenik u Dotrščini'

Daniel Maksymiuk
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
21.04.2016.
u 08:45

Ručak diplomata sa šefom Sabora Željkom Reinerom organizirala je Nizozemska, država koja trenutačno predsjeda Vijećem EU

Kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk posjetio je Spomen-park Dotrščinu u Zagrebu i odao počast žrtvama fašističkog režima. Veleposlanikov posjet dolazi nakon što su vandali prošli vikend tamošnji spomenik žrtvama fašizma išarali fašističkim grafitima.

– Čuo sam o gnusnom incidentu te sam želio i sam obići spomenik u Dotrščini. Znam da su hrvatski lideri osudili sve takve incidente, a ja sam i osobno želio otići i iskazati poštovanje prema žrtvama, onako kako sam učinio i prošli petak u Jasenovcu, i kao što ću učiniti ponovno ovaj petak – kazao je Maksymiuk.

Naime, prošli je petak veleposlanik Maksymiuk sudjelovao na komemoraciji koju je organizirao Savez židovskih općina, dok će sutra ondje biti održana službena komemoracija s državnim vrhom.

Maksymiukovi kolege iz EU, veleposlanici iz država EU akreditirani u Hrvatskoj, jučer su se pak susreli s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom na radnom ručku koji je organizirala Nizozemska, država koja trenutačno predsjeda Vijećem EU.

– Za stolom su se čula različita mišljenja – kazao je jedan sudionik sastanka, zadovoljan dijalogom. Time se jučer nastavio niz sastanaka hrvatskih vlasti s diplomatima, od kojih su neki prošli tjedan upozorili na važnost slobode medija i tolerancije.

Dan prije veleposlanici država EU i NATO-a bili su na brifingu u Uredu predsjednice. Teme su bile od medija do ekonomije, a veleposlanici su izašli s odličnim dojmovima, ali i istaknuli da “odnosi nikad i nisu bili loši”.

>> Mjesto najvećeg masovnog zločina u povijesti Zagreba oskrnavljeno je fašističkim grafitima

Komentara 58

SO
Somelier
08:47 21.04.2016.

Naj više kritika Hrvatska je u zadnje vrijeme primila na ražun "fašizma" od zemalja ili diplomata iz zemalja gdje su Fašistčke stranke legalizirane. Čak se i Italija javila. Da ne povjeruješ.

AO
ante.oreskovic75
07:22 21.04.2016.

Netko mu može objasniti. Šta njegovi nisu učinili u Srebrenici,pa da pođe malo tamo.Nisu tamo samo simboli i natpisi koje su napisali maloumni.Simbol je to i njihove sramote i kukavičluka.

DU
Deleted user
08:45 21.04.2016.

Jesenti milu bigulicu, nekako me jako zanima je li taj dični i vrli Maksymiuk Danči čuo i za kudikamo veći "incident" zvan Bleiburg i Križni put pa da posjeti i ta mjesta. Ne bi mu bio dosta ni cijeli mjesec da ih sva obiđe. Tjam kaj se more. Očito je da medu tim bjelosvjetskim borcima za istinu i pravdu neke žrtve imaju "prednost" pred drugima. Kao da su tom Kanađaninu instruktori u vezi s Dotršćinom bili tatek Slavek i sinek Ivek Goldstein, ili pak onaj "antifašist" iz treće ruke Habulin Francek. A ni onaj nezaobilazni i začudni Pusić Zoki nije isklučen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije