Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sociolog na tribini
Povratak na članak

Čujem policajca kako urla i divlje pendreči: ‘Deri, deri po leđima!’

Današnje vrijeme tipično je za moralnu paniku i stvaranje medijske slike o navijačima kao glavnom i jedinom problemu hrvatskog nogometa, što je u kontekstu dokazanog kriminala i korupcije u HNS-u i sudačkoj organizaciji prilično groteskno.

Komentari 19

OB
-obrisani-
18:38 30.11.2012.

Želim živjeti u diktaturi! Dosta mi je demokracije. Policijo, takvu te volim!

VL
Avatar comparator
comparator
18:06 30.11.2012.

Akoje bilo tako onda su policajci prekoraćili svoja ovlaštenja i trebate tužiti policiju za takvo kriminalno postupanje ali ako ima oštećenih službenih vozila to sve dovodi u sumnju jer napad na službenu osobu znaći i napad na sistem i državu a s time i narod. Bolje bi bilo doći na utakmicu kao gledatelj a ne kao navijać.

VL
BK
B Kosa
18:59 30.11.2012.

Treba znati i ovo da su huligani dodijali svim normalnim gradanima pa i policiji malo pa huligani ovde huligani onde zasto ce nam tolika policija na utakmicama. Ja sa svojim prijateljima cu biti na tisucu utakmica netreba nam ni jedan policajac

VL
IM
imra
20:39 30.11.2012.

bravo policija ! tako treba sa huliganima. u engleskoj bi još dobili i otkaze i zatvor. ali uskoro će i ovdje biti tako kada stupi na snagu novi Zakon...

VL
PE
pekec
20:41 30.11.2012.

ja kad idem na sv.misu ne nosim kapuljacu i kad idem na tekme isto ne nosim kapuljacu ---- jer ne mislim nerede radit i nemam se kaj skrivat i nek me ljudi vide.cistog obraza- Cudno je kad vidim budale (BBBBBB i Torcida ) u kapuljacama uvijek frka oko njih,,, jer prave namerno nerede, i oceju se kamuflirat da ih niko ne prepozna-- zato policija deriiiiii

VL
HE
HermionaGranger
16:07 01.12.2012.

Nisam ljubiteljica navijača i navijačke "kulture", ali uz ovu našu policiju se ne osjećam sigurno. Nemojte misliti da se oni ne bi prema svim građanima odnosili kao što se odnose prema navijačima. Npr. ako dođe do prosvjeda protiv vlade prebit će i mene i koga god stignu. Ti su psi danas istrenirani da tuku kad treba i drže građane u pokornosti, a štite one gore koji najviše zaslužuju da ih se "ispendreči".

VL
LI
Lisnjak
09:13 03.12.2012.

sociolog? takovog bi hajduk trebao za trenera, da se konacno iscupa iz krize.

VL
JA
JackRussell
10:49 03.12.2012.

Kao pravi sociolog ovaj tip zna kako manipulirati čitateljima. Dovoljno je pogledati tekst, kako posebno naglašava poznate sintagme koje bi trebale izazvati žal među ljudima, poput "došli su na utakmicu gladni", "sjedili su u autima žedni i gladni, a još je i pao mrak", "tu je bilo i žena i djece".....presmiješan lik, tko ti je kriv što si došao gladan na utakmicu, tko ti je kriv što si bio žedan, tko ti je kriv što si na kraju ostao i gladan i žedan....popij vode, pojedi sendvič, a ne kao pravi klošar da loviš okolo "potencijalnu kotlovinu"....smiješni likovi ti huligani...

VL
YA
yan
16:58 30.11.2012.

Da, da policija je kriva , pa ipak su naši navijači poznati po miroljubivosti , kako doma tako i u inozemstvu , dakle toliko su miroljubivi da samo što ne nose maslinovu grančicu a vi bezobrazni , grubi i nasilni policajci sram vas bilo kaj tučete takve navijače ......

VL
G1
grom 111
17:19 30.11.2012.

ma to su dobili batina za ubuduce

VL
CA
capto a parva
18:39 30.11.2012.

...nije loše "disciplina kičme" ... za nestašne ...

VL
AN
Antidominium
23:24 30.11.2012.

Hvala onome tko je ovo stavio na internet, i neka ovakvi snimaju i stavljaju na internet prosvjede koji često nisu huliganstvo nego normalni prosvjedi dok neki gazda ne angažira policiju u svoju korist. Vidjeli smo različite okršaje pred firmama kadaa su radnici tražili zarađenu paću pa su bili na policijskom tretmanu. Onaj tko je radnicima dužan možda je neisplaćene novce dao za angžman policije, kad vidimo iz suđenja da je sve potkupljivo. Samo snimajte i objavljujte.

VL
LA
lasstro
11:24 30.11.2014.

gladan, žedan, a ugrađena su mu i dva stenta, pa predlažem da se umjesto policije na stadione šalju medicinske sestre

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
18:14 30.11.2012.

Sve navijaće u tim skupinama treba mlatiti svaki dan jer su obični huligani a mi normalni iči čemo na utakmice u miru

VL
LU
luftbrenzer
19:27 30.11.2012.

"....trebate tužiti policiju za takvo kriminalno postupanje ...." I ne smije se zaboraviti ponijeti soli da im se stavi na rep......

VL
Avatar Bell940
Bell940
09:43 01.12.2012.

poznati sociolog je već više puta iznosio svoje stavove oko HNS-a i Hajduka, pa stoga se on nemože uzeti kao relevantna osoba za svjedoka.

VL
Avatar Azriel
Azriel
11:39 01.12.2012.

Beli, neznam kaj se tu javljaš, kad ionako niš ne razumiješ......

VL
MA
magnum2011
14:18 02.12.2012.

Da mu ovdje nije milo nebi se tu zadržao što znači da se do sada uspješno probijao do štandova sa kotlovinom i pijačom.Neznam hoće li sadauopće preživjeti budući da mu jadnom i skeptičnom čitavo popodne hrana nije bila dostupna. Morao je trpjeti čitavu utakmicu nepojmljiv bijes cijelog svijeta na jadne navijače Hajduka. One iste za koje se plačaju ogromne svote kazni, a zamislite oni nedužni. Samo su se pokušavali na stadionima probijati do štandova sa namirnicama neophodnim za preživljavanje. Naravno isto mišljenje imam i o svim "nedužnim" navijačima iz bilo kojeg dijela HR a koji nam nanose sramotu diljem Evrope. Budući da tako alarmantno opisuje stanje i svoje a i u Zelini imam jedan savjet. Otići na utakmicu Hajduka tamo gdje ih nitko ne mrzi ili ne tuće i uživati, a znate li gdje je to?

VL
BO
bolesnodrustvo
08:34 01.12.2012.

Gospodo navijači ne dozvolite da vas svaki put instrumentalizira policija za dnevno politikanstvo. Navijajte za svoje klubove i uzajamno se štitite od policije. U svim vjestima o nekoj nogometnoj utakmici prednjače one o sukobu policije i navijača, pa možda na utakmicama nije mjesto policiji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.