Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTEN cijeli kat

Čudom preživjela eksploziju, stanari panično bježali iz zgrade!

Karlovac, eksplozija (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/13
25.10.2013.
u 11:56

Policija je ogradila široko područje u okolici zgrade po kojem je razasuto mnoštvo ostataka namještaja i građevinskog materijala. Oštećeni su prozori na svim okolnim zgradama.

U eksploziji koja se dogodila u stambenoj zgradi u Ulici Stanka Vraza 42 u karlovačkoj četvrti Banija potpuno je demoliran jedan kat objekta.

Iako je desetak ljudi, uglavnom staraca, izneseno ili su iz zgrade izašli uz pomoć vatrogasaca ili policije, ispostavilo se da nitko od njih nije teže ozlijeđen. Svi oni kojima su stanovi demolirani, zbrinuti su putem socijalnih službi ili kod rodbine, jedino je ozlijeđena vlasnica stana u kojem se dogodila eksplozija i ona je hospitalizirana u karlovačkoj bolnici.

Ekipe vatrogasaca raščišćavaju stan u kojem se dogodila eksplozija. Policija je ujutro ogradila široko područje u okolici zgrade po kojem je razasuto mnoštvo ostataka namještaja i građevinskog materijala.

Oštećeni su prozori na svim okolnim zgradama. Prema prvim procjenama eksplodirala je plinska boca. U stanu u kojem je se dogodila detonacija živi samo jedna starica. Žena je čudom preživjela eksploziju i odvezena je u bolnicu.

"Mislio sam da je eksplodirala bomba"

- Krenuo sam kuhati kavu, kad sam osjetio eksploziju koja me je podigla sa zemlje. Mislio sam, u prvi mah, da je eksplodirala bomba ili nešto slično. Izašao sam na stubište i vidio kako su baš svi prozori, od prizemlja pa do posljednjeg kata, popucali, a staklo je bilo razasuto svuda uokolo - rekao je Ivica Barić koji živi u zgradi nasuprot objekta u kojem se dogodila eksplozija.

Slično govore i svi drugi susjedi, a stanari u stanovima ispod onoga u kojem se dogodila eksplozija, nakon detonacije panično su pobjegli iz zgrade. Tvrde da je za samo nekoliko sekundi, nakon što se slegla prašina koju je izazvalo rušenje zida na posljednjoj etaži zgrade, sa stropa počela curiti voda. U Vrazovoj ulici još se uvijek nalaze interventne postrojbe, vatrogasci, policija, djelatnici karlovačke Komunalne tvrtke i Crvenog križa koji saniraju oštećenja i zbrinjavaju ljude koji su ostali bez svojih domova. Dio njih ovaj dan provest će u prostorima Crvenog križa dok su neki otišli kod rodbine.

Tijekom idućih dana, za najmanje tri ili četiri obitelji morat će se pronaći trajni smještaj jer su već nakon prvog pregleda zgrade stručnjaci zaključili kako je statika zgrade narušena.

>>Pogledajte trenutak kad je eksplodirao 'zvončić'!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije