Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGAĐA

Čudni događaji u Hrvatskoj i u svim kinima

poster2.jpg
import
09.06.2008.
u 10:29

Ukoliko svakodnevno čitate vecernji.hr, sigurno ste primijetili gotovo pa zastrašujuće video zapise o čudnim događajima u našoj zemlji.
Da vas kratko podsjetimo: prije dva tjedna na portalu Youtube osvanuo je film stanovitog Jakoba Neumana, turista na proputovanju po našoj zemlji.

5. lipnja, kao odgovor na Neumannov film, na Youtubeu je postavljen drugi film koji pokazuje čudno ponašanje izletnika u parku Jelenovac, nadomak Zagreba. Film je snimio izletnik koji se našao zatečen 'paraliziranim' ljudima i čudnim zvukom, koji pomalo distorzira sliku u zadnjih nekoliko sekundi snimljenog materijala.

Jučer smo objavili i treći video zapis, od anonimnog izvora.

Danas vas moramo izvijestiti kako je izvor svih ovih filmova isti. Do sada je, samo za ovu priliku bio anoniman. No, u stvari, on je veoma poznat i cijenjen. Radi se, naime, o radovima našeg proslavljenog redatelja Antonija Nuića.
Anotonio Nuić je, u suradnji s Continental Filmom i Livada Produkcijom, napravio navedena tri kratka filma s jednom originalnom idejom u sklopu gerila-marketinga. Naime, prava je svrha ovih filmova promocija najnovijeg Shyamalanova filma Događaj, koji u naša kina stiže ovaj četvrtak, 12.lipnja. Vjerujemo kako je ovakav gerilski i svjež pristup marketingu filma u Hrvatskoj prijeko potreban, osobito za filmove snažnog autorskog predznaka, te smo ponosni na ideju i izvedbu – rekli su nam u Continental Filmu.


Nuić nam je, također u kratkom razgovoru, rekao kako je pokušao snimiti ove kratke filmove na način da djeluju potpuno amaterski i stoga – uvjerljivo i autentično. Ekipa Continental Filma se u njegov uspjeh mogla uvjeriti i činjenicom da je na jednom forumu povedena rasprava o ovim 'događajima'.

Zašto su navedeni gerila-filmovi upravo ove tematike, te što se točno događa u Shyamalanovom filmu "Događaj", pokušajte pogoditi iz trailera – i svakako, u kinima od 12.6.:

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije