Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki KBC

CT vrijedan 8 milijuna kuna smanjit će čekanje sa 60 na 30 dana

19.08.2015., Rijeka - Ministar zdravlja Sinisa Varga u KBC-u Rijeka na svecanom pustanju u  rad modernog 256-slojnog CT uredaja vise klase. Slavko Stimac, Vojko Obersnel, Sinisa Varga, Dragan Korolija Marinic , Zlatko Komadina. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
19.08.2015.
u 23:45

-Novi CT uređaj ubrzat će dijagnostiku bolesti srca, krvnih žila, mozga, crijeva, glave i vrata, a zahvaljujući brzini skeniranja od nekoliko sekundi, smanjena je i doza zračenja – rekao Varga.

Na Kliničkom zavodu za radiologiju KBC-a Rijeke jučer je pušten u rad najsuvremeniji 256-slojni CT uređaj vrijedan oko 8,5 milijuna kuna što ga je platilo Ministarstvo zdravlja.

– Novi CT uređaj ubrzat će dijagnostiku bolesti srca, krvnih žila, mozga, crijeva, glave i vrata, a zahvaljujući brzini skeniranja od nekoliko sekundi, smanjena je i doza zračenja – rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.

Na pretrage CT-om sada se u riječkom KBC-u čeka oko 60 dana, a novi uređaj smanjit će čekanje na manje od 30 dana, najavio je sanacijski upravitelj Davor Štimac

>>Dentalni tehničari rade, a novac ide stomatolozima

>>Svaki od 73.000 zaposlenih u zdravstvu od 1. listopada dobit će dodatak na plaću

Komentara 3

OR
orehnjaca
23:53 19.08.2015.

Predizborna kampanja na racun svih Hrvatskih poreznika!!!

DU
Deleted user
06:15 20.08.2015.

Strašna stvar! Šteta kaj takav CT nemamo u Zagrebu! Imaju ga privatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije