Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana sjednica

Crveni križ Vukovarsko-srijemske županije obavlja pripreme za mogući nadolazeći val izbjeglica

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
26.08.2015.
u 13:51

Na sjednici su podsjetili i na Apel Hrvatskog Crvenoga križa kojim su pozvali sve građane i ljude dobre volje da pomognu izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja.

Slijedom medijskih izvješća iz Makedonije, Srbije i Mađarske kao i situacije sa emigrantima koja se svakodnevno prati danas je održana sjednica Odbora i Nadzornog odbora Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prilikom zaključeno je kako je potrebno poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi se spremno dočekao eventualni veći priliv imigranata.

- Kada i ukoliko dođe do znatnog priljeva imigranata u Vukovarsko-srijemsku županiju značajnu ulogu imat će sva gradska Društva Crvenog križa na području Vukovarsko-srijemske županije u smislu podjele hrane, vode, higijenskih potrepština te pružanja prve pomoći, rečeno je na sjednici na kojoj su podsjetili i na Apel Hrvatskog Crvenoga križa kojim su pozvali sve građane i ljude dobre volje da pomognu izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja.

Na sjednici je nazočio i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Lovrić, koji je rekao kako je priljev imigranata trenutno manji nego u isto vrijeme prošle godine ali da se u narednom razdoblju očekuje veći priljev posebice na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo

>> Usred migrantske krize Hrvatskoj hitno treba pametna migracijska politika 

>> Hrvatski Crveni križ otvorio apel za izbjeglice, evo kako možete pomoći!

Komentara 6

LA
larala
14:17 26.08.2015.

dragi novinari, kužim da je politicarima stalo do tih izbjeglica da ih dovedu u hrvatsku i time si osiguraju glasove jer ljudima iz hrvatske je vec dosta njihove demagogije i laži , al dal je vama stalo da vam se dižu porezi, da vam klinci sutra moraju napuštati rodna ognjišta, da strahujete od teroristickih napada kad izađete iz kuce... jer ginut cete vi, ja ....a, ne oni koji vas placaju da na sva zvona zovete zlo

HR
hrxxx111
17:59 26.08.2015.

vecina onih koji su protiv su 91`bili u minkenskoj bojnoj

NI
ninja72
14:10 26.08.2015.

Samo nemojte traziti od nas da za njih pripremimo i crveni tepih; ma zar niste svjesni sto rade tamo gdje su vec stigli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije