Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata u ponedjeljak

Crveni križ uplatio 904.000 kuna za stanovnike poplavljenih područja

poplave
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
04.07.2014.
u 16:01

Iznos drugog dijela novčane pomoći bit će poznat nakon što se završi s prvim dijelom isplate i utvrdi s koliko još novca Hrvatski Crveni križ raspolaže

Hrvatski Crveni križ uplatio je prva sredstva za dodjelu prvog dijela novčane pomoći u iznosu od 4.000,00 kuna za stanovnike poplavljenih područja. Nakon što je jučer zaprimljen konačni popis za 226 stanovnika Strošinaca koji zadovoljavaju usuglašene kriterije za novčanu pomoć, Hrvatski Crveni križ je Hrvatskoj pošti, preko koje će biti realizirana podjela pomoći, uplatio 904.000,00 kuna te će isplata pomoći stanovnicima Strošinaca započeti u ponedjeljak u poštanskom uredu 32255 Soljani.

Hrvatski Crveni križ prikupit će i ostale konačne popise stanovnika koji zadovoljavaju kriterije za novčanu pomoć u sljedećih nekoliko dana. Kako će oni pristizati u Hrvatski Crveni križ tako će se odmah po njihovu zaprimanju realizirati i ostale uplate o čemu će javnost također biti obaviještena. Nakon što se svima koji će se naći na konačnim usuglašenim popisima primatelja pomoći isplati prvi dio pomoći u iznosu od 4.000,00 kuna i nakon što se razmotre žalbe koje će eventualno pristići, uslijedit će i isplata drugog dijela novčane pomoći.

Iznos drugog dijela novčane pomoći bit će poznat nakon što se završi s prvim dijelom isplate i utvrdi s koliko još novca Hrvatski Crveni križ raspolaže. Novac kojeg je Hrvatski Crveni križ prikupio od građana i korporativnih donatora, sukladno odluci Glavnog odbora u cijelosti će biti iskorišten za podjelu novčane pomoći stanovnicima poplavljenih područja. Sukladno tome Hrvatski Crveni križ ne može odgovoriti zahtjevima za drugu vrstu pomoći koji nam ovih dana pristižu. Sve ono s čime raspolažemo u našim skladištima nastavljamo distribuirati stanovnicima poplavljenih područja.

>> Volonter: Vidio sam da pomoć trpaju u privatne aute. Neka se kasnije poajvila i na tržnici

Komentara 1

NV
novo vriijeme
18:02 04.07.2014.

Fino, a sad javno izložiti plan gdje ide 63 ili možda i više milijnuna kuna koji su još donirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije