Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerovali ili ne

Crometeo: Val polarne hladnoće u SAD-u nije donio ni jedan rekord!

Chicago,hladnoća
Foto: Twitter-profil Shawn Reynolds
1/6
08.01.2014.
u 19:09

Američki meteorolog Christopher Burt kazao je kako je najznačajniji aspekt aktualnog vala hladnoće u SAD-u taj što se dogodio čak 20 godina nakon posljednjeg hladnog udara sličnog intenziteta

Iako se često ovih dana u izvještajima iz SAD-a koristio termin ''rekordna hladnoća“, nove rekordne najniže (mjesečne ili apsolutne) temperature nisu izmjerene. Barem ih nije izmjerila ni jedna službena meteorološka postaja čije podatke koristi Državni centar za klimatske podatke, piše portal Crometeo.hr

To znači da nije srušen ni jedan mjesečni ni apsolutni rekord za najnižu temperaturu. Rekordno niske temperature jedino su zabilježene u pojedinim mjestima i to na datum 7. siječnja.

Američki meteorolog Christopher Burt kazao je da je najznačajniji aspekt aktualnog vala hladnoće u SAD-u taj što se dogodio čak 20 godina nakon posljednjeg hladnog udara sličnog intenziteta. Bilo je to 1994. godine. Prije 1996. godine hladni prodori tako jakog intenziteta pojavljivali su se svakih 5 do 10 godina, a u 19. stoljeću svake godine ili svake druge godine. Burt navodi, a na svom blogu prenosi meteorolog Jeff Masters, da je u današnje vrijeme globalnog zagrijavanja sve ''teže“ srušiti rekorde za najniže izmjerene temperature.

Klimatski podaci nesumnjivo govore o zimama koje su u SAD-u sve toplije.

>>Evo što se dogodi kad vruću vodu na -29 bacite u zrak

>>Polarni ciklon paralizirao više od 140 milijuna ljudi

Komentara 1

Avatar morski covik 3
morski covik 3
22:05 08.01.2014.

Koji "spin"... Sve je dokaz, ha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije