Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko kome pomaže?

Croatia osiguranje održava seminare u Coningovu hotelu

'27.04.2012.,  Zagreb - Sjednica Vlade RH.Radimir Cacic Photo: Daniel Kasap/PIXSELL;'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
28.04.2012.
u 12:00

Predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Nikola Mijatović podnio ostavku iz moralnih razloga

U hotelu Trakošćan, u pitoresknom okruženju jednog od najljepših hrvatskih dvoraca, djelatnici Croatia osiguranja ovih dana uživaju na višednevnom seminaru. Ni prvom, a ni posljednjem koje im je organizirao poslodavac, no prvi put u hotelu koji je u vlasništvu njihova dužnika, turističkog poduzeća Congame u sastavu Coning grupe. One iste koja se kod njih zadužila četiri milijuna kuna, dva dana prije parlamentarnih izbora. Za taj je zajam, kao što smo već pisali, Croatiji jamčila Centar banka, ona koju ovih dana dokapitaliziraju državnim novcem, o čemu, među ostalim, odlučuje prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, suprug vlasnice Coninga...

Šestomjesečni rok

Možda su sve to koincidencije. No, neobično je i što ih je mnogo. A čini se i da se ne sviđaju predsjedniku Nadzornog odbora Croatia osiguranja Nikoli Mijatoviću, koji je jučer podnio ostavku iz, kako kaže, moralnih razloga.

– Tim sam činom htio ostati dosljedan svome predsjedavanju Nadzornim odborom od prvog do zadnjeg dana – sažeto kaže.

Mijatović, inače redoviti profesor financijskog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, kaže da je neobično da se seminar održava u Coningovu hotelu s obzirom na praksu CO-a da takva zbivanja organizira u smještajnim kapacitetima svojih dugogodišnjih osiguranika.

– Kako to Croatia osiguranje plaća ili kompenzira, ne znam – ne ulazi u detalje Mijatović, no indikativno je da još uvijek formalni predsjednik NO-a postavlja to pitanje. Mijatović, kojemu će mandat prestati 15. lipnja, nakon razrješenja Glavne skupštine, podsjeća i da je Coning, prema ugovoru o zajmu, sve svoje ugovore o osiguranju trebao prenijeti na CO u roku od šest mjeseci.

Najbolja ponuda

– Nemam podatke jesu li milijunski iznosi premija preneseni u Croatiju, ali rok istječe prvih dana svibnja. Ako je Coning uredno proveo ugovorne obveze, seminar u Trakošćanu nije problem, no problem je ako premije Coning nije uplatio – kaže ovaj stručnjak za financijsko pravo.

No, možda smo samo, isprepadani svim skandalima u državnim tvrtkama, previše paranoični. Državni osiguravatelj pak, sudeći po službenom odgovoru, smatra da je aranžman s Coningom čist kao suza.

– Hotel Trakošćan izabran je na natječaju kao najbolja ponuda za održavanje poslovnog seminara jedne od naših službi. Osiguran je kod Croatia osiguranja. Nije riječ o kompenzaciji niti prebijanju dugova s tvrtkom Coning kao vlasnikom hotela, a naplata premije teče prema dogovorenim uvjetima. Godišnje održavamo najmanje 20-ak sličnih seminara zaposlenika u cijeloj Hrvatskoj – kažu u CO-u.

Zdravko Zrinušić, predsjednik uprave Croatia osiguranja, napominje da nije bitno da je tvrtka dugogodišnji osiguranik, nego da je značajan. A sudeći po tome da je Coning s Croatiom potpisao višegodišnji ugovor o osiguranju, uistinu su se – značajno povezali.

Komentara 17

ĆA
ćaćaća
12:19 28.04.2012.

nemojte ljudi na čačića poštenjačinu:)))

CH
CH2710
12:27 28.04.2012.

. Ovaj Mijatović je, izgleda, neki normalan i pošten čovjek... a takvi u RH ne prolaze - na veliku žalost.

M1
m1965
12:17 28.04.2012.

\"ruka ruku mije a obraz oba dvije\"!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije