Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKOTRAJNI ZASTOJ

Zrakoplov blokirao pistu u Dubrovniku, odvukli ga nakon 10 minuta

Let Croatia Airlinesa od danas direktno povezuje Dubrovnik i brojne međunarodne destinacije
Grgo Jelavic/PIXSELL
12.09.2021.
u 09:19

Avion kompanije Wizz Aira iz Varšave koji je bio u prilazu stazi 11, prema instrukciji kontrole letenja prekinuo je prilaz i otišao u tzv. go-around,

Zrakoplov kompanije Croatia Airlines Airbus A319 reg. 9A-CTI nakon slijetanja jučer navečer na uzletno-sletnu stazu u Zračnoj luci Dubrovnik istu nije mogao napustiti samostalno. 

Naime, zrakoplov na letu OU419 iz Frankfurta zaustavio se na uzletno-sletnoj stazi 29 u 20:35 po lokalnom vremenu, a kako je nije mogao napustiti samostalno zatražio je zemaljsku opremu za izguravanje i vuču zrakoplova. AvioRadar doznaje kako je došlo do blokiranja prednjeg kotača. 

Avion kompanije Wizz Aira iz Varšave koji je bio u prilazu stazi 11, prema instrukciji kontrole letenja prekinuo je prilaz i otišao u tzv. go-around, dok je avion kompanije easyJeta iz Manchestera otišao u holding dok se staza ne oslobodi. 

Zrakoplov je sa staze odvučen nakon 10 minuta, te je promet na dubrovačkoj zračnoj luci nastavljen.

VIDEO: Otac Matije Posavca: On je predobar i pošten, jutros mi je rekao 'ništa ne brini, tata'

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
10:16 12.09.2021.

Avion ...prekinuo je prilaz i otišao u tzv. go-around, dok je avion ... otišao u holding dok se staza ne oslobodi. " Trebalo je napisati što je "go around " . Trebalo je napisati što je "holding " . Ne poznaju svi stručno nazivlje .

NO
nogogaz
12:22 12.09.2021.

Modrić i mnogi ostali croati kupili bicoine ...zaradili i kupili sebi svoje avione! Tako ne cekaju bas mnogo!

Avatar Golum
Golum
10:28 12.09.2021.

Staza 11 i staza 29? De objasni sta su to staza 11 i staza 29....da li aerodrom ima 29 staza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije