Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
betterment

Crnu prometnu točku zajedno „krote“ HC, ŽUC i Grad Ivanec

rotor (1)
presnimila Ljiljana Risek
03.05.2011.
u 10:21

Gradske službe dobile su „zeleno svjetlo“ da poljoprivredno zemljište za proširenje ceste od građana otkupljuju za dva, a građevinsko za četiri eura po kvadratu

Osim što zaokupljaju pozornost građana, opsežni radovi na državnoj cesti D35, što ih Viaduktova građevinska operativa izvodi u Ivancu, bili su i u središtu interesa ivanečkih gradskih vijećnika. Smatrajući da nema alternative sigurnosti na toj iznimno prometnoj cesti kojom na dan protutnji i više od 8000 vozila, vijećnici su jednoglasno dali „zeleno svjetlo“ gradskim službama da od građana otkupe zemljište za potrebe proširenja državne ceste na cijeloj dionici kroz administrativno područje Ivanca te za gradnju pješačko-biciklističke staze na najkritičnijem potezu od Ivanca do Ivanečkog Naselja.

Donesena je odluka da će se poljoprivredno zemljište u cestovnoj zoni od građana otkupljivati po dva eura za četvorni metar, a građevinsko zemljište po pet eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Vijećnika Dragutina Mostečaka (HDZ) interesiralo je hoće li se, u sklopu Bettermenta, graditi i rotor na ivanečkoj obilaznici. Riječ je o prometnoj crnoj točki na raskrižju četiriju kolničkih traka kod Poljodoma i Petrolove benzinske crpke, gdje se neprestano događaju prometne nesreće.

- Gradnju rotora Hrvatske ceste nisu uvrstile u Betterment program. Nije jasno zašto, jer zna se da se rotor u gradskim prostornim planovima nalazi više od deset godina, a i Grad Ivanec je još 2007. tražio da uđe u Betterment. Unatoč tomu, s HC-om i ŽUC-om intenzivno pregovaramo o tomu da gradnju rotora realiziramo kroz tripartitni ugovor, u koji će se uključiti i Grad Ivanec – istaknuo je gradonačelnik Milorad Batinić.

- Pregovori su u visokoj fazi, projekti su gotovi, posjedujemo lokacijsku dozvolu, a uskoro očekujemo i izdavanje građevinske dozvole. Imovinsko-pravni odnosi nisu sporni. S izvođačem radova dogovoreno je da se dio ceste kod budućeg rotora zasad ne modernizira, jer prije njegove gradnje treba riješiti odvodnju, točnije, položiti kanalizacijski kolektor iz Varaždinske ulice prema Poslovnoj zoni – dodao je Batinić i kazao da će taj projekt, ne bi li kojim slučajem bio realiziran ove, sigurno biti dovršen iduće godine.

Jedni gube živce zbog prometa, drugi i bez autobusa!

I dok, zbog radova koji usporavaju promet, Ivančani nastoje sačuvati živce, naselja istočnog ivanečkog kraja muče sasvim drugi problemi. Upozorio je na to vijećnik Dragutin Lukavečki (HNS), koji je ocijenio nedopustivim što naselja Cerje Tužno, Lukavec i Gačice uopće nemaju dnevne autobusne veze sa svojim gradskim središtem!

- Bi li se s AP-om moglo razgovarati o uvođenju barem jedne linije, kojom bi se građanima omogućio dolazak u Ivanec? – pitao je Lukavečki. Gradsko vodstvo obećalo je intervenirati, ali i upozorilo da AP gasi prijevoz na svim linijama koje joj se pokažu nerentabilnima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije