Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razlozi dolaska

Crnoj Gori ukrajinske izbjeglice su 'turisti'!

Budva,Crna Gora
Foto: DPA/PIXSELL
07.05.2014.
u 08:53

Iako ih crnogorska administracija bilježi kao ''turiste'', navodno je riječ o ljudima koji su izbjegli iz domovine zbog nemira

Od izbijanja ukrajinske krize porastao je broj turista iz Ukrajine u Crnoj Gori. Tako je, prema podacima MONSTATA, u ožujku prošle godine u Crnoj Gori boravilo 88 Ukrajinaca, a ovog ožujka brojka je povećana na 182, pišu Vijesti.

Iako ih crnogorska administracija bilježi kao ''turiste'', navodno je riječ o ljudima koji su izbjegli iz domovine zbog nemira. 

– Većinom je riječ o članovima bogatijih obitelji koji su došli u Crnu Goru da bi se zaštitili od svih događaja u Ukrajini. Mnogi od njih kod nas su boravili i tijekom travnja, a ako se situacija ne smiri, možda će i produžiti boravak – kazao je jedan hotelijer koji je želio ostati anoniman.

Podaci MONSTATA pokazuju i da turisti iz Ukrajine ostvaruju daleko veći broj noćenja. U ožujku prošle godine ostvarili su 695 noćenja, odnosno boravili su u prosjeku 7,8 dana. U istom mjesecu ove godine 182 Ukrajinca ostvarila su 2081 noćenje, odnosno boravila su u prosjeku 11,4 dana u Crnoj Gori. Dok je broj turista iz Ukrajine porastao, Rusi bilježe manji broj dolazaka.

Broj turista iz Rusije u ožujku je iznosio 1885, što je 27 manje nego u istom razdoblju prošle godine. No, ostvarili su 15.593 noćenja ili 3800 više nego u istom razdoblju lani. Prema crnogorskom Zakonu o strancima, turisti mogu boraviti u državi do 90 dana u roku od šest mjeseci. Stranci mogu boraviti i duže od 90 dana, ali im treba dozvola Ministarstva unutrašnjih poslova.

>>Rusi panično kupuju vile po svijetu. Interesira ih i Hrvatska

Komentara 11

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
09:03 07.05.2014.

Pa nece ici u hrvatsku....

DU
Deleted user
10:16 07.05.2014.

Kako je krenulo mogli bi uskoro graničiti sa zemljom sa većinskim ukrajinskim stanovništvom.

Avatar naroz
naroz
19:06 09.05.2014.

neka dodu u Novu Jugoslaviju (onaj polu otok van Herveg Novoga kako se zove) Dolazim tamo preko leta stavicu barikade na ulazak polu otoka i Jugo zastavu i samo jogos mogu doci druge budale ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije